Main Content

NHL: Gáborík 2 gólmi a asistenciou zariadil výhru LA, skóroval aj Pánik

piatok, 11. apríl 2014 07:05 | Autor: TASR

Bratislava 11. apríla (TASR) - Slovenský hokejový útočník Marián Gáborík zažiaril v drese Los Angeles Kings, keď v noci na piatok dvoma gólmi a asistenciou zariadil víťazstvo nad Edmontonom 3:0 a vyhlásili ho za najlepšieho hráča zápasu. Z presného zásahu sa tešil aj Richard Pánik, ktorý pomohol Tampe Bay k triumfu nad Philadelphiou 4:2.

Tridsaťdvaročný Gáborík pritom mohol zaznamenať aj hetrik. V tretej tretine počas presilovky skončil puk po jeho strele opäť v sieti, ale rozhodca gól neuznal pretože Justin Williams zabránil zásahu brankára Viktora Fastha. Gáborík tak v 40 dueloch prebiehajúcej sezóny nazbieral 29 bodov (11+18). Los Angeles obsadilo tretiu priečku v Pacifickej divízii a v prvom kole play off sa stretne s druhým San Jose.

Pánik poslal na začiatku tretej tretiny Tampu do vedenia 2:1 svojím tretím gólom v sezóne a prvým od 19. decembra. Prvú strelu mu síce zblokoval brankár Ray Emery, no dorážaka už skončila v sieti. "Pánik bol dnes výborný, veľa strieľal. Hrá tak, ako sme ho videli predtým a my potrebujeme, aby takto hral," pochválil ho tréner Jon Cooper. Dvadsaťtriročný krídelník nazbieral v 48 dueloch 12 bodov (3+9).

Tréner Bostonu Bruins nechal v noci na piatok odpočívať slovenského kapitána Zdena Cháru a jeho zverenci prehrali na ľade Winnipegu 1:2 po predĺžení a nájazdoch.

Nič sa nezmenilo v boji o poslednú postupovú priečku na Západe. Phoenix nevyužil šancu dotiahnuť sa na svojho priameho konkurenta Dallas, keď prehral na ľade Nashvillu 0:2. Medzi oboma tímami je dva zápasy pred koncom len dvojbodový rozdiel, no ak Dallas vyhrá svoj najbližší duel nad St. Louis, zaistí si poslednú voľnu kartu. Ak nie, rozhodne sa v ich záverečnom vzájomnom stretnutí.

výsledky:

NY Rangers - Buffalo 2:1, Carolina - Washington 2:5, Montreal - NY Islanders 0:2, Ottawa - New Jersey 2:1 pp a sn, Tampa Bay - Philadelphia 4:2 /za domácich Pánik 1+0/, Florida - Toronto 4:2, Nashville - Phoenix 2:0, Minnesota - St. Louis 4:2, Winnipeg - Boston 2:1 pp a sn, Edmonton - Los Angeles 0:3 /za hostí Gáborík 2+1/, Vancouver - Colorado 2:4