Main Content

NHL: Shanahan podľa kanadských médií posilní manažment Toronta

piatok, 11. apríl 2014 12:05 | Autor: TASR

Toronto 11. apríla (TASR) - Manažment kanadského hokejového klubu NHL Toronto Maple Leafs posilní podľa zámorských médií Brendan Shanahan. Štyridsaťpäťročný bývalý vynikajúci hokejista pracoval doteraz v pozícii viceprezidenta NHL pre hráčsku bezpečnosť a hokejové operácie. Informáciu priniesol denník Toronto Star.

Toronto malo sezónu dobre rozbehnutú a smerovalo k druhému postupu do play off po sebe. V polovici marca však prišla osemzápasová séria prehier a v utorok stratili "javorové listy" definitívne šancu na postup. Za posledných deväť sezón sa Toronto do vyraďovacích bojov dostalo len raz.

Shanahan odohral v NHL 22 sezón a trikrát sa tešil zo zisku Stanley pohára v drese Detroitu Red Wings. Počas kariéry strelil 656 gólov a je jediným hráčom v histórii NHL, ktorý dal viac ako 600 gólov a nazbieral viac ako 2000 trestných minút.

Hráčsku kariéru ukončil v novembri 2009 a o mesiac neskôr sa stal viceprezidentom pre hokejového operácie. V júni 2011 vymenil Colina Campbella v pozícii viceprezidenta NHL pre hráčsku bezpečnosť. Ak sa stane členom manažmentu Maple Leafs, tak vo funkciách NHL svoju aktivitu ukončí.