Main Content

Volejbal: Slávia zdolala Doprastav 3:1 a vyrovnala stav finále na 1:1 (2)

sobota, 12. apríl 2014 20:05 | Autor: TASR

Bratislava 12. apríla (TASR) - Hráčky Slávie EU Bratislava zvíťazili v sobotňajšom druhom stretnutí finále play off extraligy volejbalistiek nad Doprastavom Bratislava 3:1 a vyrovnali stav zápasov na 1:1. Tretí duel finálovej série hranej na tri víťazstvá je na programe v stredu na palubovke Doprastavu v PKO.

Finále - 2. zápas:

VK Slávia EU Bratislava - VK Doprastav Bratislava 3:1 (-21, 23, 24, 19) - stav série: 1:1

117 minút, rozhodovali: Juráček, Královič, 500 divákov

zostavy a body:

Slávia: Kuciaková 15, Hudecová 12, Smataníková 2, Kóšová 14, Rákošová 13, Pištěláková 9, libero Doležajová (Mitrengová 1, Svatošová, Szabóová)

Doprastav: Hatinová 15, Drobňáková 7, Potocká 5, Koseková 5, Mesková 12, Stankovianska 20, libero Nikmonová (Martináková, Ovečková 1, Skalová)

Druhé stretnutie finálovej série malo na rozdiel od prvého duelu, v ktorom pomerne jasne triumfovali hráčky Doprastavu, oveľa dramatickejší priebeh. Úvod zápasu bol vyrovnaný, ale za stavu 9:9 prišla päťbodová séria hosťujúcich hráčok. Slávii začala viaznuť kombinácia v poli, na sieti dominovali súperky, ale aj napriek tomu sa domácim podarilo znížiť na rozdiel dvoch bodov (17:19). Doprastav však kontroval troma bodmi za sebou, tesný náskok si už udržal a prvé dejstvo napokon získal vo svoj prospech v pomere 25:21.

Domáce nezachytili začiatok druhého setu a rýchlo prehrávali 2:5 a potom aj 3:7. Od toho momentu sa však karta obrátila. Slávia zlepšila podanie i hru na sieti, k výbornému výkonu sa rozohrala Kuciaková a menilo aj skóre. Za stavu 7:8 zaznamenali domáce šesťbodovú šnúru a ujali sa vedenia 13:8. Hráčky Doprastavu sa však nevzdávali, v závere setu znížili na 21:23, ale Slávia bojovným a obetavým výkonom napokon po zásluhe vyhrala druhé dejstvo 25:23.

Kľúčový tretí set mal vyrovnaný priebeh do stavu 8:8. Domáce sa potom prezentovali sériou piatich bodov a viedli 13:8. Tesný náskok si zverenkyne trénera Martina Hančíka viac menej udržiavali a za stavu 24:21 sa dostali k prvému setbalu. Doprastav však opäť nezložil zbrane a vyrovnal na 24:24. Kľúčový bod však následne zaznamenala domáca blokárka Kóšová a po jej podaní a chybe hostiek vyhrala Slávia tretí set 26:24.

Aj štvrté dejstvo bolo dramatické. Za stavu 10:10 Slávia zásluhou zlepšenej hry na sieti zaznamenala šnúru 6:2 a od toho momentu už ani raz neprehrávala. Za stavu 24:19 pri podaní najlepšej domácej hráčky Kóšovej využila Slávia hneď prvý mečbal, druhé stretnutie vyhrala 3:1 a vyrovnala stav série na 1:1.

Hlasy po zápase:

Martin Hančík, tréner Slávie: "Želal som si, aby sme sa v dnešnom zápase priblížili k výkonom, aké predvádzame na tréningoch. Už z prvého zápasu v PKO sme vedeli, že proti Doprastavu sa dá hrať, ale nesmieme si to kaziť vlastnými chybami. To sme robili v prvom sete. Potom sme však zapli v obrane, vychádzalo nám aj podanie. Myslím, že to bol fantastický zápas, naša vôla po víťazstve bola dnes väčšia ako u súpera. Ďakujem za podporu divákom, boli skvelí."

Tomáš Varga, tréner Doprastavu: "Dnes sme sa museli oveľa viac nadrieť, aby sme dotiahli náskok súpera. V druhom a treťom sete nám Slávia odskočila, stálo nás veľmi veľa síl eliminovať stratu a z toho potom pramenili chyby. Potom sme museli riskovať, čo nám nevyšlo. Pred tretím zápasom určite zmeníme niektoré veci po taktickej stránke."

UPOZORNENIE: Správa je doplnená o body a hlasy trénerov.