Main Content

NHL: V 1. kole play off Chára s Meszárošom proti Tatarovi s Jurčom

nedeľa, 13. apríl 2014 09:05 | Autor: TASR

New York 13. apríla (TASR) - Po sobotňajších zápasoch zámorskej hokejovej NHL je už známe zloženie šiestich z ôsmich dvojíc 1. kola play off. Vo Východnej konferencii je už skompletizovaný celý pavúk, v jeho úvodnom kole na seba narazia víťaz Prezidentskej trofeje Boston s kapitánom Zdenom Chárom a ďalším slovenským obrancom Andrejom Meszárošom na Detroit s Tomášom Tatarom a Tomášom Jurčom.

Dvaja Slováci môžu na seba naraziť v súboji Montrealu (Peter Budaj) s Tampou Bay (Richard Pánik). U tejto dvojice ešte nie je definitívne, kto začne sériu na domácom ľade, tímy si ešte môžu vymeniť poradie v prípade, že hráči Lightning v záverečnom zápase základnej časti zvíťazia nad Washingtonom. Ďalšie dvojice na Východe tvoria Pittsburgh - Columbus a NY Rangers - Philadelphia.

V Západnej konferencii sú zatiaľ isté dve dvojice. Najlepší tím konferencie Anaheim sa stretne s Dallasom, ktorý uchmatol poslednú voľnú kartu. Druhý tím Pacifickej divízie San Jose narazí na tretí Los Angeles s Mariánom Gáboríkom. Obhajca Stanleyho pohára Chicago s Michalom Handzušom a Mariánom Hossom sa v 1. kole stretne s jedným z dua St. Louis, Colorado. Na meno súpera čaká aj Minnesota.

Dvojice 1. kola play off NHL:

štvrťfinále Východnej konferencie

Boston (Chára, Meszároš) - Detroit (Tatar, Jurčo)

Montreal (Budaj) - Tampa Bay* (Pánik)

Pittsburgh - Columbus

NY Rangers - Philadelphia

štvrťfinále Západnej konferencie

Anaheim - Dallas

San Jose - Los Angeles (Gáborík)

Colorado/St. Louis - Minnesota

St. Louis/Colorado - Chicago (Hossa, Handzuš)

*-tímy si ešte môžu vymeniť poradie v prípade, že Tampa Bay v záverečnom zápase základnej časti zvíťazí nad Washingtonom