Main Content

NHL: Hviezdami týždňa sa stali Lindbäck, Gibson a Johansen

pondelok, 14. apríl 2014 19:05 | Autor: TASR

New York 7. apríla (TASR) - Hviezdami týždňa v zámorskej hokejovej NHL sa za uplynulé obdobie stali brankár Tampy Bay Lightning Anders Lindbäck, brankár Anaheimu Ducks John Gibson a útočník Columbusu Blue Jackets Ryan Johansen.

Švédsky gólman Tampy vychytal minulý týždeň tri víťazstvá v troch zápasoch a pomohol svojmu tímu k 4. miestu vo Východnej konferencii, čo znamená výhodu domáceho prostredia v sérii 1. kola play off s Montrealom Canadiens. Lindbäck mal priemer inkasovaných góloch 0,67 percenta na zápas a úspešnosť zásahov 97,5 percenta. Dvadsaťpäťročný Švéd najskôr nahradil v 6. minúte duelu s Torontom Maple Leafs zraneného Bena Bishopa a vychytal víťazstvo 3:0. Potom zaznamenal pri víťazstve 4:2 s Philadelphiou Flyers 34 zásahov a týždeň zakončil tretím čistým kontom v kariére a prvým od 13. decembra 2010 v súboji s Washingtonom Capitals, ktorý "blesky" vyhrali 1:0.

Gibson zaznamenal takisto tri víťazstvá v troch štartoch s priemerom 1,33 gólu na zápas a s úspešnosťou 95,4 percenta. Aj vďaka jeho výkonom vyhral Anaheim štyri zápase v rade a prvýkrát v histórii sa stal víťazom Západnej konferencie. Nováčik NHL najskôr zaznamenal shutout v zápase s Vancouverom Canucks a stal sa prvým brankárom od 1. apríla 2009, ktorý neinkasoval pri svojom debute v kariére NHL. Pred ním sa to podarilo Alovi Montoyovi. Potom Gibson zaznamenal 36 zásahov pri víťazstve 5:2 nad San Jose Sharks a v závere týždňa pomohol 20-ročný brankár 29 zásahmi k víťazstvu 3:2 po predĺžení nad Coloradom Avalanche.

Johansen bodoval v štyroch zápasoch za sebou a celkovo nazbieral šesť bodov za dva góly a štyri asistencie. Produktívny hokejista pomohol Columbusu k druhému postupu do play off v histórii. Predtým sa Blue Jackets dostal do vyraďovacích bojov v sezóne 2008/2009.