Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (17.4.)

streda, 16. apríl 2014 23:50 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (17.4.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (17.4.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

PITTSBURGH: Rus Jevgenij Malkin sa zapojil do tréningu svojho tímu. Zdá sa, že je už stopercentne fit a pri hre ho už nebude obmedzovať žiadne zranenie. V plnej sile tak môže nastúpiť do bojov prvého kola vyraďovacej časti NHL.

FLORIDA: Draftovú lotériu vyhral celok Floridy Panthers. V tohtoročnom drafte budú ako druhí vyberať mladé talenty predstavitelia Buffala Sabres, tretie miesto pripadlo Edmontonu Oilers.

MINNESOTA: Do zostavy Minnesoty Wild by sa pred prvým zápasom play-off mal vrátiť fínsky útočník Mikael Granlund, ktorý vynechal predchádzajúcich šesť stretnutí svojho tímu pre zranenie hlavy.

WINNIPEG: Vedenie Winnipegu Jets predĺžilo o štyri roky zmluvu s trénerom Paulom Mauriceom, ktorý na lavičku „tryskáčov“ zasadol v januári tohto roku.

KHL

PETROHRAD: Po ročnej pauze sa do Kontinentálnej hokejovej ligy vracia obranca Anton Belov, ktorý sa dohodol na štvorročnom kontrakte s Petrohradom. Ročník 2013/2014 strávil 27-ročný Rus za morom, kde obliekal dres Edmontonu Oilers.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

NITRA: Útočník „corgoňov“ z Nitry Lukáš Novák dostal nepodmienečný dvanásťzápasový dištanc za jeho hrubý zákrok z finálovej série na Košičana Martina Štrbáka, ktorému spôsobil dvojnásobnú fraktúru lebky.

MS 2014

SLOVENSKO: Kouč slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek sa bude musieť na majstrovstvách sveta 2014 zaobísť bez útočníka Tomáša Surového a gólmana Jaroslava Haláka. Prvý menovaný má problémy s chrbticou, naša predpokladaná brankárska jednotka do Bieloruska nepocestuje na odporúčanie svojho agenta, Halák nechce riskovať pred vyjednávaním novej zmluvy zranenie.

KANADA: Kanadský národný tím sa bude na majstrovstvách sveta 2014 v Bielorusku v bránkovisku spoliehať na gólmana Toronta Maple Leafs Jamesa Reimera. Ten by mal „javorový list“ reprezentovať spoločne so svojím spoluhráčom Morganom Riellym.

ŠVÉDSKO: Výber „troch koruniek“ na tohtoročnom svetovom šampionáte neposilní trojica hráčov Jhonas Enroth (Buffalo Sabres), Marcus Johansson (Washington Capitals) a Carl Gunnarsson (Toronto Maple Leafs). Všetci hráči sa trénerovi Parovi Martsovi ospravedlnili zo zdravotných dôvodov.