Main Content

NBA: Milwaukee Bucks zmenia majiteľa

štvrtok, 17. apríl 2014 14:05 | Autor: TASR

Milwaukee 17. apríla (TASR) - Klub zámorskej basketbalovej NBA Milwaukee Bucks v blízkom čase zmení majiteľa. Doterajší vlastník tímu z hlavného mesta štátu Wisconsin Herb Kohl súhlasil s predajom mužstva newyorskej investorskej firme v zastúpení dvojicou Marc Lasry, Wesley Edens. Podľa informácií agentúry AP by mal Kohl za predaj zinkasovať 550 miliónov dolárov.

"V mojom živote som sa dostal do obdobia, kedy musím myslieť na nasledovníkov," povedal 79-ročný Kohl, ktorý kúpil Bucks v roku 1985 za 18 miliónov dolárov. Pri predaji klubu mal dve podmienky - aby Bucks zostali v Milwaukee a aby noví majitelia postavili novú halu. "Jeleni" hrávajú svoje domáce zápasy v hale Bradley Center, ktorá patrí medzi najstaršie v NBA. Newyorskí finančníci súhlasili, že na výstavbu prispejú sumou 100 miliónov dolárov. Rovnakú čiastku poskytne aj samotný Kohl.

Milwaukee má za sebou najhoršiu sezónu v histórii klubu. Bucks dokázali v 82 zápasoch základnej časti uspieť iba v 15 a vytvorili hneď niekoľko negatívnych rekordov.