Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (18.4.)

piatok, 18. apríl 2014 09:24 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (18.4.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (18.4.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

PITTSBURGH: Do zostavy Pittsburghu Penguins sa po zranení vrátil ruský útočník Jevgenij Malkin, ktorý sa hneď v úvodnom stretnutí prvého kola play-off s Columbusom Blue Jackets predviedol dvoma gólovými prihrávkami. Na ľade sa objavil aj zadák Joe Vitale, ktorého trápilo zranenie v hornej časti tela. Vedenie „Pens“ poslalo na rozohratie na farmu krídelníka Chrisa Kunitza. Dvorný parťák Sidneyho Crosbyho mal dlhodobé problémy s chodidlom.

ANAHEIM: Niekoľko sekúnd pred koncom prvého zápasu medzi Anaheimom Ducks a Dallasom Stars trafil puk do tváre elitného centra „káčerov“ Ryana Getzlafa. Podrobné vyšetrenie kanadského forwarda nenašlo žiadne vážnejšie zranenie a druhý najproduktívnejší muž základnej časti NHL bude môcť nastúpiť do druhého stretnutia prvého kola play-off.

TAMPA BAY & MONTREAL: V sérii prvého kola play-off medzi Tampou Bay Lightning sa hneď v prvom zápase do zostáv svojich celkov vrátili hneď traja navrátilci. Dres Montrealu Canadiens si po dvanásťzápasovej nútenej pauze obliekol Brandon Prust, do zostavy „Bolts“ sa vrátil Valtteri Filppula a český krídelník Ondřej Palát, ktorý následne zo zápasu odstúpil pre zranenie v hornej časti tela.

BOSTON: Útočník Bostonu Bruins Patrice Bergeron sa zotavil zo svojho zranenia v dolnej časti tela a zapojil sa do tréningového procesu „medveďov“. Podľa všetkého nastúpi do dnešného prvého zápasu série play-off proti Detroitu Red Wings.

TAMPA BAY: Do kolotoča zápasov NHL by sa mal čoskoro vrátiť aj brankár Ben Bishop, ktorý záver sezóny vynechal kvôli zraneniu zápästia. Americký gólman už prvýkrát od svojho zranenia zľahka trénoval.

KHL

SLOVAN: Bratislavský Slovan posilnil svoj trénerský štáb príchodom bývalého slovenského reprezentanta Vladimíra Országha, ktorý sa stane asistentom hlavného trénera Rostislava Čadu.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

KOŠICE: Košickí hokejisti sú o jeden krôčik bližšie k majstrovskému titulu. Pred vypredanou Steel Arenou zdolali svojho súpera z Nitry 2:1 po samostatných nájazdoch a v sérii hranej na štyri víťazne duely vedú 3:2. Šiesty zápas série sa odohrá v sobotu 19. apríla pod Zoborom.

MS 2014

ŠVAJČIARSKO: K švajčiarskym reprezentantom, ktorí sa pripravujú na majstrovstvá sveta 2014 v Bielorusku sa pripojí trojlístok hráčov zo zámoria. „Helvétov“ posilní Damien Brunner (New Jersey Devils), Roman Josi (Nashville Predators) a Yannick Weber (Vancouver Canucks).

ŠVÉDSKO: Švédska reprezentácia sa môže tešiť na príchod Mikael Backlunda z Calgary Flames. K „trom korunkám“ by sa mal čoskoro pripojiť aj gólman Vancouveru Canucks Eddie Läck.

NEMECKO: Zdravotné problémy nedovolia nemeckým zadákom Christianovi Ehrhoffovi a Alexandrovi Sulzerovi (obaja Buffalo Sabres) štartovať na majstrovstvách sveta v Bielorusku.