Main Content

Box: Slovák Takács na MS mládeže v Sofii o medailu s Kazachom Zaurbekom

nedeľa, 20. apríl 2014 21:05 | Autor: TASR

Sofia 20. apríla (TASR) - Slovenský boxer Michal Takács vyhral na majstrovstvách sveta mládeže v Sofii aj svoj tretí zápas a na Veľkonočný pondelok bude bojovať o medailu. Člen ŠKP Bratislava zdolal v nedeľu v kategórii do 56 kg Uzbeka Šukurjona Rahimova 2:1 na body a vo štvrťfinále vstúpi do ringu spoločne s úradujúcim majstrom Ázie Sultanom Zaurbekom z Kazachstanu.

Pre Takácsa znamená štvrťfinálová účasť v bulharskej metropole súčasne možnosť kvalifikovať sa na OH mládeže. Tam postúpi päť najlepších pästiarov, čiže okrem semifinalistov ďalej boxujú o olympijskú miestenku aj zdolaní štvrťfinalisti. "Michal bojoval ako lev, bol to veľmi ťažký zápas. Má po ňom niekoľko zranení na tvári. Budeme sa snažiť urobiť všetko preto, aby v pondelok podal maximálny výkon," povedal pre TASR reprezentačný tréner Pavol Hlavačka.

Poslednú juniorskú (st.dorast) medailu, a to striebornú, získal slovenský box na majstrovstvách sveta v Budapešti v roku 2000. "Teraz o 14 rokov neskôr sa snažíme, aby sa to opäť podarilo. Kvantita boxu narastá, mne vtedy stačili tri výhry na účasť v semifinále. Michal na to potrebuje štyri víťazstvá. Poslúcha však ako švajčiarske hodinky, robíme čo sa dá," dodal Hlavačka, ktorý je v jednej osobe trénerom, psychológom, fyzioterapuetom aj masérom.

Ďalší Slovák Michal Gavaj v nedeľňajšom osemfinále prehral. Člen MŠK Vranov nad Topľou sa nedostal ďalej cez minuloročného majstra sveta v kadetoch Roberta Martonova z Ukrajiny, s ktorým prehral 0:3 na body. "Michal rozhodne nesklamal. Odviedol maximum a favorit to v poslednom kole ledva ustál. Na bodové víťazstvo to však nestačilo," dodal Hlavačka.

Posledný Slovák na turnaji Lukáš Garlík pri svojej premiére na šampionáte v bulharskej metropole skončil už v prvom kole. Nad sily člena MŠK Vranov nad Topľou bol v piatok v kategórii nad 91 kg Uzbek Šochruchbek Erkinov, ktorý vyhral 2:1 na body.