Main Content

NBA: Corbin v Utahu skončil, Jazz budú hľadať nového trénera

utorok, 22. apríl 2014 12:05 | Autor: TASR

Salt Lake City 22. apríla (TASR) - Tyrone Corbin už štvrtú sezónu za sebou tím zámorskej basketbalovej NBA Utah Jazz nepovedie. Vedenie klubu zo Salt Lake City oznámilo, že Corbinovi neponúkne novú zmluvu a v lete bude hľadať nového kormidelníka. "Džezmeni" majú za sebou neúspešnú sezónu, keď s bilanciou 25 výhier, 57 prehier skončili v tabuľke silnej Západnej konferencie na poslednom mieste.

V prvých dvoch sezónach Corbin doviedol Utah k pozitívnym rekordom, v roku 2012 sa Jazz predstavili aj v play off. Nedávno skončená základná časť však bola blamážou a vedenie klubu sa rozhodlo pre zmenu. Corbin vo februári 2011 nahradil vo funkcii dlhoročného kouča Jerryho Sloana, ktorému predtým sedem rokov robil v Utahu asistenta.

"Chceli by sme Tyronovi a celému jeho tímu asistentov poďakovať za tvrdú prácu, nasadenie a oddanosť našej organizácii. Nerozhodovali sme sa ľahko, ale veríme, že je čas na zmenu," komentoval rozhodnutie dozornej rady generálny manažér klubu Dennis Lindsey.

Utah je tretím klubom, ktorý bude v lete hľadať nového kouča. Trénerské zmeny minulý týždeň oznámili New York Knicks, ktorí sa rozlúčili s Mikom Woodsonom, i Minnesota Timberwolves, kde Rick Adelman ukončil svoju bohatú kariéru.