Main Content

Úspešný Mertiňákov vstup do sezóny

utorok, 4. január 2011 12:01 | Autor: TASR

Slovenský tenista Michal Mertiňák a Francúz Arnaud Clément zvíťazili v utorňajšom stretnutí 1. kola štvorhry na turnaji ATP World Tour 250 Brisbane International v austrálskom Brisbane (dotácia 422 300 USD, tvrdý povrch Plexicushion vonku) nad takisto nenasadeným ukrajinsko-uzbeckým párom Alexandr Dolgopolov, Denis Istomin za 69 minút dvakrát 6:4.

Zdolaní nastúpili ako náhradníci za španielsky tandem ľavákov Feliciano López, Fernando Verdasco, ktorý sa odhlásil pre virózu prvého menovaného.

Domáci Tenista roka 2009 Mertiňák a jeho francúzsky partner Clément si vo štvrťfinále zmerajú sily s úspešnými zo zápasu Lukáš Dlouhý, Paul Hanley (3-ČR/Austr.) - Jonathan Erlich, Andy Ram (Izr.). Už teraz majú istotu 45 bodov do príslušného svetového rebríčka a spoločného šeku na 3810 USD. Tridsaťjedenročný rodák z Považskej Bystrice Mertiňák po pracovnom rozchode s Čechom Františkom Čermákom našiel nového stabilného partnera v niekdajšom lídrovi renkingu Markovi Knowlesovi z Bahám, začnú však až v nasledujúcom týždni v Sydney a potom sa v rámci januárového turné na južnej pologuli spoločne predstavia aj na melbournských grandslamových Australian Open.

Štvorhra - 1. kolo:
Arnaud Clément, Michal Mertiňák (Fr./SR) - Alexandr Dolgopolov, Denis Istomin (Ukr./Uzb.) 6:4, 6:4 za 69 minút

Na turnaji WTA World Tour 250 Brisbane International v austrálskom Brisbane sa v pondelok darilo aj Slovenke Dominike Cibulkovej. Ďalšia slovenská nádej Daniela Hantuchová na turnaj nastúpiť nemohla zo zdravotných dôvodov.

© WEBNOVINY