Main Content

Futbal-MS-kval.: Pakusza nominoval na Nemky, chýbať bude brankárka Korenčiová

štvrtok, 24. apríl 2014 14:05 | Autor: TASR

Bratislava 24. apríla (TASR) - Tréner slovenskej ženskej futbalovej reprezentácie Zsolt Pakusza zverejnil nomináciu na duel s obrovským favoritom z Nemecka v 1. skupine európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2015 v Kanade. Slovenky sa s lídrom skupiny stretnú 8. mája v Osnabrücku (výkop o 17.00 SELČ).

Nemky suverénne vedú tabuľku s plným počtom 21 bodov a skóre 45:2. Slovenky sú na 4. mieste s 3 bodmi. V minulom roku Slovenky nastúpili proti Nemkám v Žiline a prehrali 0:6. Informoval oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

"Tréningový kemp v NTC Poprad v aprílovom asociačnom termíne sme využili na to, aby sme aj hráčky zo širšieho kádra čo najpodrobnejšie oboznámili s našou hernou koncepciou a taktiež aj na určitú formu teambuildingu, na ktorý medzi zápasmi nebýva čas. Na zápas s Nemeckom nejdeme s veľkými očami, ide o súpera z najužšej svetovej špičky, o ktorého kvalitách sme sa mohli presvedčiť u nás v Žiline. Pre zranenie určite bude chýbať brankárka Korenčiová, verím, že zdravotné problémy niektorých ďalších hráčok sa podarí do zápasu čo najviac eliminovať," povedal Zsolt Pakusza.

nominácia SR žien:

brankárky: Lucia El Dahaibiová (Calcio Napoli Femmes), Lívia Kuľková (Partizán Bardejov)

obrankyne: Lucia Haršányová, Alexandra Bíróová, Jana Vojteková (všetky SV Neulengbach), Lenka Mravíková (SKV Altenmarkt), Patrícia Fischerová (1. FC Katowice), Monika Matysová (ASV Spratzern), Andrea Vrabcová (ŠKF Žirafa Žilina)

stredopoliarky: Veronika Klechová (Inverness Ladies FC), Dominika Škorvánková (SV Neulengbach), Lucia Ondrušová (Bohemians Praha), Patrícia Hmírová (1. FC Katowice), Kristína Cerovská, Lucia Šušková, Dana Fecková (všetky FC Neunkirch)

útočníčky: Nikola Rybanská (FC Union Nové Zámky), Diana Bartovičová (SK Slavia Praha)

náhradníčky:

brankárka: Liana Póňová (FK Slovan Duslo Šaľa)

obrankyne: Petra Zdechovanová (ŠKF Žirafa Žilina), Eva Kolenová (SKV Altenmarkt)

stredopoliarky: Hana Korytárová (FC Union Nové Zámky), Carmen Absolonová (ŠK Slovan Bratislava), Dominika Sýkorová (TS Mitech Źywiec), Sandra Kujovičová, Simona Fatulová (obe Slovan Bratislava)

útočníčka: Patrícia Marková (Slovan Bratislava)