Main Content

Babka, Smrek a Skladaný pozývajú na II. ročník letnej akadémie

streda, 30. apríl 2014 08:06 | Autor: Martin Gregor

Babka, Smrek a Skladaný pozývajú na II. ročník letnej akadémie
Babka, Smrek a Skladaný pozývajú na II. ročník letnej akadémie

Po vydarenom prvom ročníku sa rozhodli ľudia okolo martinského hokeja pokračovať v sľubne sa rozvíjajúcom projekte letnej hokejovej školy. K triu Daniel Babka, František Skladaný a Roman Murín sa v tomto roku pridali aj Peter Štekláč, Ján Majerov, Matej Šugár a majster sveta v hokeji z roku 2002 Peter Smrek.

Od piatka 9. mája plánujete víkendový kemp pre tzv. "hobby hokejistov." O čo tam pôjde?

Vedieme túto akciu pod názvom "buď lepší a fit". Bude sa konať v areáli hotelu Altis**** v Námestove. Hobby hokejisti, teda nie profesionáli sa vačšinou stretávajú na báze zápasov a nie tréningov. Nemajú tak priestor, čas a možnosti na zlepšenie svojich individuálnych hokejových činností.  Počas štyroch tréningov na ľade a na suchu im pomôžeme pracovať na ich hokejových nedostatkoch. Každý z tréningov bude v hernej atmosfére, špecializovaný na inú hokejovú činnosť. Tréningový proces je spojený aj s regeneráciu po každom dni v  hotelovom wellnesse. Kemp zavŕšime herným tréningom, kde za mužstvo A nastúpim ja a za mužstvo B Peter Smrek. Verím, že spolu vytvoríme  priateľskú atmosféru a partiu, pri ktorej sa nám bude výborne pracovať.

Už vlani ste začali prvý ročník hokejovej školy. Aké boli ohlasy po ňom?

Musím povedať, že ohlasy rodičov a progres samotných hráčov je našim najväčším motivátorom. S Peťom Smrekom sa zapájame do všetkých tréningov, čo vidieť že hráčov motivuje a tak sa snažia v každom z tréningov zlepšovať. Som presvedčený, že rodičia videli zmysel výsledky našej individuálnej práce, registrujú sa a to berieme ako ukazovateľ ohlasov.

Je cítiť vyšší záujem ako vlani?

Áno. V porovnaní s minulým rokom je vidieť vyšší záujem pri registráciách. Musím ale pripomenúť, že našim cieľom je individuálna práca, maximálne jedného trénera k piatom hráčom a nie len bezhlavo navyšovať počty.

Pre koho sú kempy určené?

Pre všetkých hráčov, ktorí majú chuť na sebe pracovať, ďalej rozvíjať hokejové prednosti a zlepšiť svoje hokejové nedostatky. Vedieme aj individuálne rozhovory s hráčmi a bol som milo prekvapený, ako si hráči tieto veci uvedomujú.

Ako vyzerá bežný deň vo vašom kempe?

Tak napríklad v týždňovom kempe: Raňajky, krátky priestor pred rozcvičkou na suchu, prvá fáza na ľade, uvoľnovací strečing, výklus a obed. Po obede nasleduje odpočinok. Po odpočinku čaká hráčov v šatni občerstvenie. Nasleduje suchý tréning na palicovú techniku a na balance, druhá fáza na ľade, wellness, večera a v konferenčnej miestnosti výuka hokejovej angličtiny, plus videá s hokejovou tématikou.

Aké novinky v porovnaní s minulým rokom prinesiete? (či sa niečo zmení v programe, zameraní, tréneri, prostredie..)

Obrovskou výhodou je celé prostredie hotela Altis v Námestove, kde naše kempy organizujeme. Všetky tréningy sú priamo v areály, žiadne presuny nie su nutné. Každý rok prinesie nové tréningové metódy, pomôcky, atď, ktoré pridávame do tréningov aj my.  Veľkou posilou do našeho tímu je majster sveta z Göteborgu Peter Smrek, ktorý svojimi skúsenosťami a bohatou kariérou pomáha ako pri vedení tak pri každom z tréningov, hlavne pri defenzívnych činnostiach a práci s obrancami.

Kto vedie jednotlivé tréningy?

Je to kolektívna práca celého našeho tímu.

Môžete povedať ceny jednotlivých kempov? (či už hobby alebo klasické)

Hobby kemp na 3 dni stojí 159€. Víkendové kempy 110€, každý další 100€. Celotýždnový stojí 400€.

Zdroj: bsmhokej.sk