Main Content

NBA: Miliardár Geffen má záujem o kúpu LA Clippers

streda, 30. apríl 2014 10:05 | Autor: TASR

Los Angeles 30. apríla (TASR) - Miliardár a biznisman z mediálneho priemyslu David Geffen má záujem o kúpu basketbalového klubu zámorskej NBA Los Angeles Clippers. Podľa agentúry Reuters to potvrdila osoba z jeho blízkeho okolia. Stalo sa tak po tom, čo vedenie profiligy doživotne dištancovalo doterajšieho majiteľa Donalda Sterlinga. Bezprecedentný trest, ktorý nemá v histórii zámorských športov obdobu, prišiel iba tri dni po tom, ako Sterling v telefonickom rozhovore svojej bývalej priateľke povedal, aby na zápasy Clippers "nevodila čiernych ľudí". Súčasťou dištancu je aj finančná pokuta 2,5 milióna dolárov.

Osemdesiatročný Sterling má tak zakázaný vstup na ligové zápasy, tréningy Clippers, žiadnym spôsobom sa nemôže podieľať na chode klubu a Rada guvernérov NBA mu automaticky zrušila členstvo. Ďalším krokom vedenia súťaže bude hlasovanie, v ktorom zvyšných 29 majiteľov klubov rozhodne o tom, či Sterlinga zbavia vlastníctva Clippers a donútia ho predať klub potenciálnym záujemcom. Na to, aby sa tak stalo, musí za návrh hlasovať tri štvrtiny majiteľov.

Geffen, ktorý založil dve nahrávacie a filmové štúdiá, prejavil už v minulosti záujem o Clippers, ale nikdy nepredložil ponuku.