Main Content

NHL: Montreal vyhral v prvom dueli v Bostone gólom v druhom predĺžení

piatok, 2. máj 2014 07:05 | Autor: TASR

New York 2. mája (TASR) - Hokejisti Montrealu vyhrali úvodný zápas semifinále Východnej konferencie zámorskej NHL na ľade Bostonu 4:3 presilovkovým gólom P.K. Subbana v druhom predĺžení. Jediný Slovák v akcii Zdeno Chára sa v drese domácich bodovo nepresadil, s vyše 32 minútami na ľade bol najvyťažanejším hráčom "medveďov" a pripísal si dve strely a plusový bod.

Víťaz Prezidentskej trofeje pre najlepší tím po základnej časti Boston v dueli ani raz neviedol. Po dvoch tretinách mal Montreal dvojgólový náskok, 118 sekúnd pred koncom tretej časti ale poslal zápas do predĺženia vyrovnávajúcim gólom na 3:3 domáci Johnny Boychuk. O víťazovi rozhodol až v 85. minúte svojím druhým presným zásahom večera P.K. Subban, ktorý strelou od modrej čiary potrestal vylúčenie Matta Bartkowského.

Slovenský obranca Andrej Meszároš v zostave Bostonu opäť nedostal šancu, rovnako ako gólman Montrealu Peter Budaj. Pred ním dostal prednosť Carey Price a zaznamenal 48 úspešných zákrokov. Druhý duel série je na programe v sobotu v Bostone.

2. kolo play off NHL

semifinále Východnej konferencie, 1. zápas

Boston - Montreal 3:4 pp

/na zápasy: 0:1/