Main Content

NHL: Montreal vyhral v prvom dueli v Bostone, Chára mohol rozhodnúť - sumár (2)

piatok, 2. máj 2014 08:05 | Autor: TASR

New York 2. mája (TASR) - Hokejisti Montrealu vyhrali úvodný zápas semifinále Východnej konferencie zámorskej NHL na ľade Bostonu 4:3 presilovkovým gólom P.K. Subbana v druhom predĺžení. Jediný Slovák v akcii Zdeno Chára sa v drese domácich bodovo nepresadil, s necelými 33 minútami na ľade bol najvyťažanejším hráčom "medveďov" a pripísal si dve strely a plusový bod.

Víťaz Prezidentskej trofeje pre najlepší tím po základnej časti Boston v dueli ani raz neviedol. Po dvoch tretinách mal Montreal dvojgólový náskok, 118 sekúnd pred koncom tretej časti ale poslal zápas do predĺženia vyrovnávajúcim gólom na 3:3 domáci Johnny Boychuk. Chára mohol v šiestej minúte prvého predĺženia rozhodnúť o výhre Bostonu, keď sa snažil prekonať Careyho Pricea z dorážky, puk balansoval v bránkovisku, ale cez bránkovú čiaru sa nedostal. O víťazovi tak rozhodol až v 85. minúte svojím druhým presným zásahom večera P.K. Subban, ktorý strelou od modrej čiary potrestal vylúčenie Matta Bartkowského.

Ďalší slovenský obranca Andrej Meszároš v zostave Bostonu opäť nedostal šancu, rovnako ako gólman Montrealu Peter Budaj. Pred ním dostal prednosť Price a zaznamenal 48 úspešných zákrokov. Druhý duel série je na programe v sobotu v Bostone.

2. kolo play off NHL

semifinále Východnej konferencie, 1. zápas

BOSTON - MONTREAL 3:4 pp (0:1, 0:1, 3:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 43. Smith (Marchand, Hamilton), 47. Krug (Lucic, Bergeron), 59. Boychuk (Marchand, Eriksson) - 12. Subban (Markov, Plekanec), 24. Bourque (Eller), 53. Bouillon (Gionta, Bourque), 85. Subban (Markov, Briere). Brankári: Rask - Price, strely na bránku: 51:33. Diváci: 17.565.

/stav série: 0:1/

Slovák v akcii:

Zdeno Chára (Boston) 32:25 0 0 0 +1 0 0

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o sumár a v druhom odseku