Main Content

Futbal-SP: Látal získal prvú trénerskú trofej, Šinglár v EL túži po United

piatok, 2. máj 2014 11:05 | Autor: TASR

Myjava 2. mája (TASR) - Víťazstvom v Slovenskom pohári si futbalisti MFK Košice okrem cennej trofeje a prémie 50.000 eur vybojovali aj právo štartu v 2. predkole Európskej ligy UEFA 2014/2015. Ich kapitán Peter Šinglár verí, že mužstvo bude v lete na úrovni reprezentovať Slovensko na medzinárodnej scéne, to si však do novej sezóny vyžaduje posilniť jeho rady.

"V predkole nás asi nebude čakať atraktívny súper, ale my spravíme všetko pre to, aby sme dobre reprezentovali. Verím, že sa posilníme, respektíve zostaneme pohromade a len naše srdcia, nohy a ten hore vedia, ako to dopadne," povedal Šinglár, ktorý na otázku TASR pohotovo zareagoval, koho by si z atraktívnych súperov želal stretnúť na európskej ceste: "Manchester United. Už raz v Košiciach bol, mohlo by sa to zopakovať," uviedol 34-ročný skúsený defenzívny špecialista. Košice naposledy účinkovali v pohárovej Európe v sezóne 2009/2010, keď to dotiahli do play off EL a v pamätnom domácom súboji po hetriku Jána Nováka remizovali so slávnym talianskym klubom AS Rím 3:3. V odvete už ich lepší súper jasne zvalcoval po víťazstve 7:1.

Košičania vo finále ukázali väčšie srdce ako hráči Slovana Bratislava. Nezlomil ich ani rýchly gól, iba na chvíľu utlmil. Postupne však zistili, že sa dá hrať s favoritom vyrovnaná partia a priebeh duelu otočili dvoma gólmi. Pre kormidelníka Košíc Radoslava Látala, ktorý ako hráč získal s Duklou Praha aj Československý (1990) a so Schalke Nemecký pohár (2001), je triumf v Slovnaft Cupe prvým hmatateľným úspechom v jeho začínajúcej sa trénerskej kariére. "Je to obrovský úspech. Mali sme dosť zranených a kľúčoví hráči nám chýbali. Vedeli sme, že Slovan je favoritom a musíme hrať disciplinovane a koncentrovane. Začiatok nám nevyšiel, ale potom sme hrali poctivý futbal, čakali na šance, ktoré prišli a podarilo sa nám vyhrať. Ďakujem mužstvu za poctivý výkon," povedal Látal, bývalý dlhoročný český reprezentant a internacionál, ktorý v septembri na začiatku tejto sezóny nahradil vo funkcii Jaroslava Galka.