Main Content

NBA: Kidd za kritiku rozhodcov s pokutou 25.000 dolárov

sobota, 3. máj 2014 11:05 | Autor: TASR

New York 3. mája (TASR) - Vedenie zámorskej NBA potrestalo trénera basketbalistov Brooklynu Nets Jasona Kidda finančnou pokutou 25.000 dolárov. Dôvodom trestu bola nemiestna kritika rozhodcov po piatom zápase série 1. kola play off Východnej konferencie, v ktorom Nets súperia o postup s Torontom.

Kidd sa po stretnutí sťažoval, že arbitri v závere pískali fauly iba jeho zverencom. Ako príklad údajnej zaujatosti rozhodcov uviedol, že krídelník Nets Joe Johnson mal v stredajšom zápase 23 pokusov z poľa, ale na čiaru trestného hodu sa postavil iba jedinýkrát. "Nie je predsa možné, aby hráč vystrelil na kôš 23-krát a bol pritom faulovaný iba jediný raz," hneval sa Kidd.

Bývalý dlhoročný hráč Dallasu, Phoenixu a New Jersey mal problémy v disciplinárnou komisiou už v priebehu sezóny. V novembri počas zápasu s Los Angeles Lakers schválne vylial na palubovku nápoj, aby tak narušil koncentráciu súpera a svojmu tímu doprial dlhší oddychový čas. Za svoj "taktický" počin musel do pokladnice NBA prispieť sumou 50.000 dolárov.