Main Content

Basketbal: Inter zdolal po dráme Prievidzu a vo finálovej sérii vedie už 2:0

sobota, 3. máj 2014 20:05 | Autor: TASR

Bratislava 3. mája (TASR) - Hráči Interu Bratislava zvíťazili v sobotňajšom druhom stretnutí finále extraligy basketbalistov nad BC Prievidza 87:83 po predĺžení a v sérii tak vedú už 2:0 na zápasy. Tretí a štvrtý duel finále je na programe budúci víkend na Hornej Nitre.

Finále - 2. zápas:

BK Inter Incheba Bratislava - BC Prievidza 87:83 po predĺžení (17:24, 21:17, 16:16, 18:15 - 15:11)

Najviac bodov: Rančík 21, Baťka 18, Graham 14 - Plannthin 25, Batina 22, Klarič 16

/stav série: 2:0/

Potvrdili sa slová trénera Interu Olega Meleščenka, ktorý po prvom stretnutí povedal, že druhý duel finálovej série bude úplne iný. Oba kluby od úvodu predvádzali diametrálne odlišný výkon ako v piatok. Hralo sa ofenzívne, bez zbytočných chýb, nechýbali ďalekonosné trojkové pokusy a efektné smeče. Úvod patril domácim, ktorí sa najmä zásluhou troch košov Martina Rančíka ujali vedenia 15:11. Následne však hráči Prievidze zapli v obrane, spresnili streľbu a dostali Inter pod tlak. Rezultovala z toho séria 20:2, zásluhou ktorej Hornonitrania otočili stav skóre vo svoj prospech (17:31). Domácim sa podarilo skonsolidovať a do konca prvého polčasu stiahli náskok súpera na rozdiel troch bodov (38:41). Inter v tých momentoch mohol ďakovať Rančíkovi, ktorý v prvých dvoch štvrtinách nastrieľal 17 z 38 bodov Bratislavčanov.

Po zmene strán pokračovala ofenzívna naháňačka. V drese hostí sa k výbornému výkonu rozohral dánsky legionár Mikkel Plannthin. Tretia časť hry bola vyrovnaná (16:16), hostia si bojovným výkonom a zlepšeným doskakovaním udržiavali tesný náskok. V úvode záverečnej časti hry sa Prievidžania dostali do osembodového trháku, Inter však stratu zmazal (69:69) a rozhodovať sa tak muselo až v dramatickom závere. Duel poslal do predĺženia Plannthin, ktorý si udržal pevné nervy a osem sekúnd pred koncom riadneho hracieho času premenil tri trestné hody. V extrapäťminútovke musel pre zranenie chrbta z hry odstúpiť Rančík, čo domácich nepoložilo a tímovým výkonom strhli víťazstvo na svoju stranu.