Main Content

Hopmanov pohár: Talianka Schiavoneová skrečovala zápas

piatok, 7. január 2011 08:30 | Autor: TASR

Reprezentanti Francúzska vedú po úvodnej dvojhre piatkového súboja B-skupiny na 23. ročníku Hopmanovho pohára miešaných tenisových družstiev v austrálskom Perthe nad Talianskom 1:0. Prvý

bod pre Francúzsko získala Kristina Mladenovicová, ktorá však mala uľahčenú úlohu, keďže jej favorizovaná súperka Francesca Schiavoneová skrečovala súboj za stavu 4:4 v prvom sete. Dôvodom boli natiahnuté slabiny u lanskej šampiónky Roland Garros.

Na druhú dvojhru nastúpili Nicolas Mahut a Potito Starace. Víťaz duelu Francúzov a Talianov má ešte teoretickú šancu na postup do finále, no v oveľa lepšej východiskovej pozícii sú zatiaľ nezdolaní Američania. V súboji s Veľkou Britániou by im mal stačiť na postup do finále aj jeden zápasový triumf z troch možností. V takom prípade by definitívne zobrali nádej Francúzom a takmer určite aj Talianom. Prvým rozhodujúcim kritériom pri rovnosti bodov je vyšší počet jednotlivých zápasových úspechov, následne tzv. percentáž jednotlivých zápasov, vzápätí percentáž setov, až potom výsledok vzájomného duelu.

Ako prví postúpili do sobotňajšieho finále v Burswood Dome z A-skupiny Srbi v zložení Ana Ivanovičová - Novak Djokovič.

Francúzsko - Taliansko 1:0 po I. dvojhre
Kristina Mladenovicová - Francesca Schiavoneová 4:4 - skreč, Schiavoneová odstúpila pre zranenie slabín

Tabuľka B-skupiny pred piatkovými zápasmi:
1. USA 2 2 0 5:1 11:5 4
2. Taliansko 2 1 1 3:3 7:8 2
3. Francúzsko 2 1 1 2:4 6:9 2
4. V. Británia 2 0 2 2:4 6:8 0
Legenda: poradie, krajina, zápasy, víťazstvá, prehry, jednotlivé stretnutia, sety, body.
© WEBNOVINY