Main Content

VIDEO: Skvelý Hossa s troma asistenciami hviezdou zápasu!

pondelok, 5. máj 2014 07:05 | Autor: TASR

VIDEO: Skvelý Hossa s troma asistenciami hviezdou zápasu!
VIDEO: Skvelý Hossa s troma asistenciami hviezdou zápasu! | zdroj: © TASR

New York 5. mája (TASR) - Hokejisti Chicaga Blackhawks zvíťazili aj v druhom zápase semifinále Západnej konferencie zámorskej NHL nad Minnesotou Wild 4:1 a v sérii vedú 2:0.

Slovenský reprezentant Marián Hossa prispel k triumfu "čiernych jastrabov" tentoraz tromi asistenciami a vyhlásili ho za druhú hviezdu večera v hale United Center.

VIDEO: Prvá asistencia Mariána Hossu



Hossa, ktorý si zapísal do štatistiky aj štyri plusové body, tak v posledných piatich dueloch play off zaznamenal dva góly a šesť asistencií. Ďalší Slovák v drese obhajcu trofeje Michal Handzuš strávil na ľade len desať minút, ale bodovo sa nepresadil.

VIDEO: Druhá asistencia Mariána Hossu



VIDEO: Tretia asistecia Mariána Hossu

V semifinále Východnej konferencie zvíťazil Pittsburgh Penguins na domácom ľade nad New Yorkom Rangers 3:0 a vyrovnal stav série na 1:1. Obranca "tučniakov" Kris Letang zaznamenal gól a dve asistencie. Hlavnou hviezdou večera však bol brankár domácich Marc-Andre Fleury, ktorý zastavil všetkých 22 striel a vychytal siedme čisté konto v play off kariére a prvé v tejto sezóne v nadstavbovej časti. Fleury súčasne dosiahol jubilejné 50. víťazstvo v play off, pričom túto métu dosiahol ako sedemnásty brankár v histórii Stanleyho pohára.

 

Výsledky - 2. kolo play off NHL:

semifinále Východnej konferencie, 2. zápas

Pittsburgh - New York Rangers 3:0
/stav série: 1:1/

semifinále Západnej konferencie, 2. zápas

Chicago - Minnesota 4:1
/za domácich M. Hossa 0+3/
/stav série: 2:0/