Main Content

NBA: San Antonio zmietlo z palubovky Dallas, postúpil aj Brooklyn (2)

pondelok, 5. máj 2014 10:05 | Autor: TASR

New York 5. mája (TASR) - Basketbalisti Brooklynu Nets a San Antonia Spurs sa stali poslednými účastníkmi 2. kola play off NBA. Brooklyn triumfoval v rozhodujúcom siedmom stretnutí na palubovke Toronta Raptors 104:103, štvrťfinálovú sériu Východnej konferencie vyhral 4:3 na zápasy a postúpil medzi osem najlepších tímov.

Nets v kľúčovom súboji využili to, čo domácemu mužstvu najviac chýbalo - skúsenosti z náročných bojov v play off. Hostia si v priebehu druhej štvrtiny utvorili mierny náskok, ktorý si sústredeným výkonom udržiavali až do polovice poslednej časti hry. Ešte šesť minút pred záverečným klaksónom viedol Brooklyn o 10 bodov, ale Raptors nezložili zbrane a vypli sa k mohutnému náporu. Podarilo sa im znížiť na rozdiel jediného bodu, v poslednom útoku však neuspel ich najlepší strelec Kyle Lowry. Jeho prienik pod kôš "prečítal" skúsený Paul Pierce, ktorý využil svoje dlhoročné skúsenosti a Lowryho strelecký pokus zároveň so záverečným klaksónom zblokoval. "Videl som ho ako preniká pod kôš, počkal si a načasoval výskok. Bol to čistý blok, koniec hry," usmieval sa po zápase Pierce, ktorý bol jedným zo šiestich hráčov Nets s dvojciferným počtov bodov na svojom konte. Brooklyn sa v konferenčnom semifinále stretne s obhajcami titulu Miami Heat. V základnej časti dokázali Nets vyhrať nad súperom z Floridy všetky štyri vzájomné stretnutia. "To nič neznamená, toto je play off. Miami poľahky postúpilo cez Charlotte, budú oddýchnutí a plní sebavedomia," nechal sa počuť brooklynský veterán Kevin Garnett.

Štvrtým a posledným semifinalistom Západnej konferencie sa stali San Antonio Spurs. Najlepší tím po základnej časti v siedmom stretnutí texaského derby jasne dominoval, Dallas zdolal rozdielom triedy (119:96) a v sérii triumfoval 4:3 na zápasy. Duel z noci na nedeľu mal od úvodu jednoznačný priebeh. Spurs si rýchlo vytvorili dvojciferné vedenie, ktoré v priebehu druhej štvrtiny narástlo až na rozdiel 27 bodov (60:33). Výborne hral domáci tvorca hry Tony Parker, kvalitným výkonom ho z lavičky podporil striedajúci Manu Ginobili. Najmä zásluhou francúzsko-argentínskeho dua San Antonio vyhralo prvý polčas 68:46 a o víťazovi bolo prakticky rozhodnuté. Spurs dokonca svoj náskok v tretej časti hry ešte zvýšili a napokon poľahky triumfovali. "Od začiatku som chcel hrať agresívne, proti nepríjemnej obrane Dallasu som ani nemal na výber. Dôležité bolo, že sme súperovi rýchlo ušli na dvojciferný rozdiel," komentoval duel Parker. Tréner Spurs Gregg Popovich po stretnutí žiaril spokojnosťou. "Odohrali sme jeden z najlepších zápasov v celej sezóne. Som veľmi rád, že séria je u konca, pretože Mavericks nám dali zabrať viac ako sme očakávali," uviedol Popovich. Súpermi San Antonia v boji o postup medzi najlepšie štyri mužstvá budú Portland Trail Blazers.

NBA - 1. kolo play off

Východná konferencia

TORONTO - BROOKLYN 103:104 (28:26, 25:35, 20:20, 30:23)

Najviac bodov: Lowry 28, Johnson 20 (10 doskokov), DeRozan 18 - Johnson 26, Thornton 17, Williams 13, 20.457 divákov

/konečný stav série: 3:4, postúpil Brooklyn/

Západná konferencia

SAN ANTONIO - DALLAS 119:96 (35:23, 33:23, 26:22, 25:28)

Najviac bodov: Parker 32, Ginobili 20, Green 16 - Nowitzki 22, Harris 17, Ellis 12, 18.581 divákov

/konečný stav série: 4:3, postúpilo San Antonio/