Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a MS v hokeji (6.5.)

utorok, 6. máj 2014 09:25 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a MS v hokeji (6.5.)
Správy dňa z NHL, KHL a MS v hokeji (6.5.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky z čoraz blížiacich sa tohtoročných majstrovstiev sveta v hokeji.

NHL

TED LINDSAY AWARD: Cenu Ted Lindsay Award, ktorá sa udeľuje najužitočnejšiemu hráčovi základnej časti NHL podľa mienky samotných hokejistov zámorskej profiligy, získa jeden z trojice Sidney Crosby (Pittsburgh Penguins), Ryan Getzlaf (Anaheim Ducks) a Claude Giroux (Philadelphia Flyers). Rovnaká trojica je nominovaná aj na Hart Trophy. Toto ocenenie sa udeľuje najužitočnejšiemu hráčovi základnej časti na základe hlasov akreditovaných rozhlasových a televíznych reportérov.

BOSTON: Zadák Adam McQuaid z Bostonu Bruins podstúpil chirurgický zákrok poraneného kolena a aktuálna sezóna sa tak pre neho s určitosťou skončila. Na ľad by sa podľa aktuálnych prognóz lekárov mohol dostať najskôr o osem týždňov.

PITTSBURGH: Už štyri stretnutia kvôli zraneniu vynechal zápas play-off Pittsburghu Penguins elitný zadák „tučniakov“ Brooks Orpik. Bližšie informácie ohľadom jeho zdravotného stavu nie sú známe.

CAROLINA: Manažment Caroliny Hurricanes opúšťa trénerský tím na čele s hlavným koučom Kirkom Mullerom. Klub opúšťajú aj jeho asistenti Dave Lewis a John MacLean.

KHL

FINÁLE: Najlepšími hráčmi finálovej série medzi Metallurgom Magnitogorsk a HC Lev Praha sa stali Vasilij Košečkin (Magnitogorsk), Viktor Antipin (Magnitogorsk) a Justin Azevedo (Praha).

CHABAROVSK: Amur Chabarovsk získal do svojich radov slovenský útočný trojlístok v zložení Rastislav Špirko, Marcel Haščák a Michel Miklík. Všetci traja menovaní strávili ročník 2013/2014 v Kontinentálnej hokejovej lige a so svojím novým zamestnávateľom sa dohodli na dvojročných kontraktoch.

NIŽNEKAMSK: Neftechimik Nižnekamsk pred sezónou 2014/2015 posilní fínsky zadák Teemu Eronen, pre ktorého to bude prvý angažmán v KHL. Naposledy obliekal dres Jokeritu Helsinki.

NIŽNEKAMSK: Kontinentálnu hokejovú ligu opúšťa útočník Neftechimiku Nižnekamsk Bogdan Jakimov, ktorý sa dohodol na trojročnej nováčikovskej zmluve s Edmontonom Oilers.

SLOVAN: Najprestížnejšiu európsku hokejovú súťaž opúšťa aj slovenský krídelník Branko Radivojevič, ktorý bude v nasledujúcej sezóne obliekať dres českého Třinca.

MINSK: Celok z Dinama Minsk vystužil svoju defenzívu Ivanom Švarným, ktorý prichádza z Medveščaku Záhreb. Spolu s ním sa do metropoly Bieloruska sťahuje aj útočník Jonathan Cheechoo.

MS 2014

ŠVÉDSKO: Švédsku hokejovú reprezentáciu na majstrovstvách sveta 2014 posilní zadák Tim Erixon, ktorý so svojím Columbusom Blue Jackets vypadol v prvom kole play-off NHL.

RUSKO: Čerstvý víťaz Gagarinovho pohára s Metallurgom Magnitogorsk, Danis Zaripov, sa nechal počuť, že by rád reprezentoval ruskú hokejovú reprezentáciu na majstrovstvách sveta a je ochotný sa k nej pripojiť napriek zraneniu, ktoré ho obmedzuje. Jeho verejná „žiadosť“ o reprezentačnú pozvánku bola vyslyšaná. Kouč Oleg Znarok ho pozval do reprezentácie, k „ruskej zbornej“ sa pridá 6. mája.