Main Content

Hokej: Bača z Nitry do Znojma, zahrá si medzinárodnú EBEL

utorok, 6. máj 2014 17:05 | Autor: TASR

Znojmo 6. mája (TASR) - V poradí treťou posilou do obrany hokejistov Orli Znojmo sa stal 25-ročný slovenský legionár Martin Bača. Niekdajší juniorský reprezentant, ktorý pôsobil naposledy v tíme HC Nitra, sa dohodol s novým zamestnávateľom na viacročnej spolupráci.

Bača patrí medzi odchovancov Liptovského Mikuláša, kde strávil svoju hokejovú mladosť. Už vo svojich sedemnástich rokoch sa prebojoval do mládežníckeho reprezentačného výberu Slovenska a v sezóne 2006/2007 po prvý raz naskočil do seniorského tímu vo svojom materskom klube.

Neskôr skúšal šťastie v kanadskej juniorskej lige QMJHL (Quebec Major Junior Hockey League), kde najprv pôsobil v klube Moncton Wildcats a následne aj v Shawinigan Cataractes. Po sezóne sa vrátil znovu do Liptovského Mikuláša. V ročníku 2011/2012 vyhľadala jeho služby extraligová Nitra, v ktorej drese strávil tri sezóny.

Teraz si Bača vyskúša medzinárodnú Erste Bank Eishockey ligu. "Martin Bača je nekompromisný dôrazný obranca, ktorý sa hodí do našej koncepcie mužstva. Vnímame ho ako silového a agresívneho hráča, ktorý toho má na svoj vek už dosť za sebou," uviedol pre oficiálny klubový portál športový manažér Znojma Rostislav Dočekal,.