Main Content

NBA: Sterlingova manželka si chce ponechať 50% z LA Clippers

piatok, 9. máj 2014 10:05 | Autor: TASR

Los Angeles 9. mája (TASR) - Manželka majiteľa Los Angeles Clippers Donalda Sterlinga bude súdnou cestou bojovať o to, aby si mohla ponechať 50% akcií basketbalového klubu NBA. Pre agentúru AP to uviedol Pierce O'Donnell, právny zástupca Shelly Sterlingovej, ktorá tak minimálne naštrbila plány NBA na nútenú výmenu majiteľa.

Vedenie basketbalovej NBA doživotne dištancovalo Sterlinga za medializované prejavy jeho rasizmu. V telefonickom rozhovore so svojou bývalou priateľkou hispánskeho pôvodu povedal, aby mu na zápasy Clippers "nevodila čiernych ľudí". Komisár NBA Adam Silver vyhlásil, že liga nebude tolerovať žiadne formy rasizmu a diskriminácie, takže súčasťou bola aj finančná pokuta 2,5 milióna dolárov (1,791.729 eur).

Rada guvernérov NBA už vypracovala návrh na vylúčenie Sterlinga z ligových štruktúr a núti ho predať samotný klub, v ktorom hrávajú prevažne hráči tmavej pleti. "Moja klientka rozhodne nebude súhlasiť s donútením predať predmet svojho záujmu. Ako právnici budeme tuho bojovať za to, aby sme obránili jej majetkové práva," uviedol O'Donnell, podľa ktorého pani Sterlingová nemá osobný záujem viesť Clippers a chce to prenechať profesionálom.

O'Donnell súčasne potvrdil, že Sterlingová posledný rok žije oddelene od svojho manžela a zvažuje, že vstúpi do rozvodového konania. Sterlingovci sú manželským párom 57 rokov.

O kúpu Clippers už prejavila záujem desiatka záujemcov. Medzi tými najznámejšími sú jeden z najlepších hráčov histórie NBA a legenda mestkých rivalov Lakers Earvin "Magic" Johnson, televízna moderátorka Oprah Winfreyová či boxersky šampión Floyd Mayweather mladší.