Main Content

NBA: Spurs opäť nedali šancu Portlandu, 2:0 v sérii vedie aj Miami (2)

piatok, 9. máj 2014 11:05 | Autor: TASR

New York 9. mája (TASR) - Basketbalisti Miami Heat zvíťazili aj v druhom stretnutí semifinále play off Východnej konferencie zámorskej NBA nad Brooklynom 94:82 a vedú v sérii 2:0 na zápasy.

Obhajcovia titulu mali pomalší začiatok, čo využil súper a počas celého priebehu prvého polčasu viedol. Miami sa podarilo vyrovnať hru i skóre až v tretej štvrtine, dôležitými bodmi v tých momentoch potiahol domácich striedajúci veterán Ray Allen. Hosťom sa v polovici záverečnej dvanásťminútovky podarilo priblížiť súperovi na rozdiel dvoch bodov, ale Heat sa následne prezentovali sériou 13:2, čím definitívne zlomili odpor húževnatého súpera. Lídrom floridského tímu bol ako tradične s 22 bodmi LeBron James, dvojciferným počtom bodov ho podporili ďalší štyria spoluhráči. "Čakali sme väčší odpor súpera ako v prvom zápase, čo sa aj potvrdilo. Moji hráči však predviedli profesionálny výkon a po zásluhe triumfovali. Predpokladám, že Nets budú 'hrýzť' podobným spôsobom aj na domácej palubovke," naznačil taktiku súpera pred nasledujúcimi dvoma stretnutiami miamský kouč Erik Spoelstra. Jeho kolega na lavičke hostí Jason Kidd hľadal chyby v nezvládnutom závere. "Veľká škoda, pretože v dnešnom zápase sme mali blízko k tomu, aby sme Miami zdolali. V play off však rozhodujú drobné chyby a na tie sme si v rozhodujúcich momentoch nedali pozor," komentoval duel brooklynský tréner. Zápas číslo tri je na programe v Brooklyne v noci na nedeľu.

V konferenčnom semifinále číslo dva na západe triumfovalo San Antonio nad Portlandom 114:97 a v sérii vedie rovnako Miami už 2:0. Už v treťom zápase za sebou položili Spurs základ úspechu v prvom polčase. Opäť si rýchlo vytvorili až 20-bodový náskok, z ktorého potom profitovali až do záveru. Najlepšie mužstvo po základnej časti sa prezentovalo príkladným tímovým výkonom, keď až šesť hráčov zaznamenalo 10 a viac bodov. S intenzívnou defenzívou domácich sa počas celého zápasu nevedel vysporiadať najmä LaMarcus Aldridge, ktorý v prvom zápase série nastrieľal 32 bodov. V noci na piatok však premenil iba šesť z 23 pokusov z poľa a celkovo si pripísal na svoje konto iba 16 bodov. "Celý tím hral veľmi dobre. Výborne sme si prihrávali loptu, darila sa nám streľba z väčších vzdialeností a dobre sme bránili. Úloha je splnená, vyhrali sme doma obe stretnutia," pozitívne hodnotil duel domáci rozohrávač Tony Parker. Portland opäť doplatil na fakt, že nezachytil úvodný nástup súpera, čo si uvedomoval aj jeho tréner Terry Stotts. "Vôbec sme sa nepoučili z predchádzajúceho stretnutia. Kľúčová bola druhá štvrtina, po ktorej sme sa už nedokázali vrátiť do zápasu. Proti San Antoniu musíte hrať sústredene a naplno celých 48 minút," nechal sa počuť Stotts. Tretí duel série sa hrá v Portlande v sobotu v noci.

2. kolo play off NBA:

Východná konferencia:

MIAMI - BROOKLYN 94:82 (15:21, 30:25, 24:21, 25:15)

Najviac bodov: James 22, Bosh 18, Wade 13 - Teletovič 20, Livingston 15, Pierce a Johnson po 13, 19.639 divákov.

/na zápasy: 2:0/

Západná konferencia:

SAN ANTONIO - PORTLAND 114:97 (29:26, 41:25, 17:20, 27:26)

Najviac bodov: Leonard 20, Parker (10 asistencií) a Ginobili po 16 - Batum 21, Lillard 19, Aldridge 16 (10 doskokov), 18.581 divákov.

/na zápasy: 2:0/