Main Content

Správy dňa z MS v hokeji, NHL a KHL (10.5.)

sobota, 10. máj 2014 09:24 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z MS v hokeji, NHL a KHL (10.5.)
Správy dňa z MS v hokeji, NHL a KHL (10.5.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky z tohtoročných majstrovstiev sveta v hokeji.

MS 2014

RUSKO: Ruská hokejová reprezentácia už v ďalšom priebehu svetového šampionátu nemôže podľa všetkého počítať s útočníkom Andrejom Loktionovom, ktorý si v úvodnom súboji so Švajčiarskom privodil bližšie nešpecifikované zranenie a skončil na pozorovaní v nemocnici.

ČESKO: V nemocnici sa Andrej Loktionov stretol s českým zadákom Romanom Polákom, ktorý si v polovici zápasu so Slovenskom privodil po strete s Jánom Brejčákom zranenie ramena, ktoré ho podľa všetkého pripraví o účasť v ďalších súbojoch tohtoročných majstrovstiev sveta.

ŠVAJČIARSKO: Pre švajčiarskeho zadáka Mattiasa Segera bol duel s Ruskom špecifický tým, že sa zúčastnil svojho šestnásteho svetového šampionátu, čím sa stal rekordmanom v tejto štatistike. Osamostatnil sa tak od fínskeho beka Petteriho Nummelina, ktorý sa zúčastnil pätnástich majstrovstiev sveta.

NHL

ANAHEIM: Tretí zápas série play-off medzi Los Angeles Kings a Anaheimom Ducks nedohral útočník „káčerov“ Matt Beleskey, ktorý z hry odstúpil kvôli bližšie nešpecifikovanému zraneniu v hornej časti tela. Bližšie informácie ohľadom jeho zdravotného stavu nie sú známe.

ANAHEIM: Stretnutie s „kráľmi“ nedohral ani gólman Anaheimu Ducks Frederik Andersen, ktorý sa z ľadu porúčal v päťdesiatej minúte kvôli zraneniu v dolnej časti tela. Najnovšie informácie zo zámoria hovoria o tom, že jeho problémy nie sú vážne, je však ohrozený jeho štart v štvrtom zápase kalifornskej série.

ANAHEIM: Vedenie Anaheimu Ducks v súvislosti so zranením svojho gólmana povolalo zo svojej farmy z AHL amerického brankára Johna Gibsona.

KHL

ČEREPOVEC: Severstaľ Čerepovec opúšťajú dvaja kľúčoví hráči. Zadák Bogdan Kiselevič sa upísal moskovskému CSKA, útočník Linus Videll sa na novom kontrakte dohodol s ukrajinským účastníkom ruskej nadnárodnej súťaže z Donbassu Doneck. Ako protihodnota za Kiseleviča prichádza do Čerepovca 21-ročný mladík Zachar Arzamascev.