Main Content

Správy dňa z MS v hokeji, NHL a KHL (13.5.)

pondelok, 12. máj 2014 23:54 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z MS v hokeji, NHL a KHL (13.5.)
Správy dňa z MS v hokeji, NHL a KHL (13.5.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky z tohtoročných majstrovstiev sveta v hokeji.

MS 2014

FÍNSKO: Útočník „Suomi“ Pekka Jormakka si na majstrovstvách sveta 2014 už nezahrá. Turnaj sa pre neho skončil po nebezpečnom strete Rusa Vadima Šipačova, ktorý mu spôsobil otras mozgu. Ruský forward bol dodatočne potrestaný trojzápasovým dištancom.

DÁNSKO: Turnaj sa predčasne skončil aj pre obrancu Dánska Daniela Rahimiho, ktorý má problémy s krvácajúcou ľavou ľadvinou.

NHL

EDMONTON: Edmonton Oilers predĺžil o jeden rok kontrakt s útočníkom Antonom Landerom, finančné náležitosti jeho novej zmluvy neboli zverejnené.

PHOENIX: Vedenie Phoenixu Coyotes predložilo obrancovi Chrisovi Summersovi dvojročný kontrakt v hodnote 1,2 miliónov USD.

KHL

JEKATERINBURG: Špekulácie sa naplnili. Útočník Gilbert Brule opúšťa zámorie a odchádza do Kontinentálnej hokejovej ligy, kde sa na jeden rok upísal Avtomobilistu Jekaterinburg.

PODOLSK: Na starý kontinent sa vracia aj český forward Roman Horák, ktorý v aktuálnej sezóne bojoval o miestenku v prvom tíme Edmontonu Oilers. Od budúceho ročníka bude hráčom Viťazu Podolsk.

JOKERIT: Vo fínskych médiách sa objavila informácia, že vedenie nováčika KHL v sezóne 2014/2015 ponúkne slovenskému krídelníkovi Ladislavovi Nagyovi predĺženie kontraktu pre nasledujúci ročník.