Main Content

Slovenka Cibulková sa v Sydney prebojovala do osemfinále

pondelok, 10. január 2011 07:01 | Autor: TASR

Z dvojice slovenských tenistiek, ktoré sa predstavili v pondelkových zápasoch 1. kola dvojhry na turnaji WTA Tour Medibank International v austrálskom Sydney (dotácia 618 000 USD, tvrdý povrch Plexicushion vonku), uspela iba Dominika Cibulková.

V súboji nenasadených hráčok si 21-ročná Slovenka poradila s o dva roky staršou Ruskou Mariou Kirilenkovou za 110 minút 6:3, 6:3. Štvrťfinalistka nedávneho turnaj v Brisbane Cibulková sa prebojovala do osemfinále, kde si zmeria sily s aktuálnou svetovou jednotkou Caroline Wozniackou z Dánska. Má proti nej negatívnu bilanciu 1:5. Slovenka obhajuje v Sydney štvrťfinálovú účasť z vlaňajška a za postup do osemfinále má už istých 8500 USD a 60 bodov do rebríčka.

Štvrťfinalistka z úvodného tohtoročného turnaja v Brisbane, Cibulková, nebola v súboji proti Kirilenkovej favoritkou, keďže Moskovčanka figurovala pred podujatím v Sydney o 11 priečok vyššie v rebríčku (20. / 31.) a vo vzájomnej bilancii viedla 2:0. Slovenská hráčka však proti držiteľke piatich titulov z hlavného okruhu WTA odohrala výborné stretnutie. V oboch setoch si vypracovala dostatočný náskok 4:1, resp. 4:0 a 5:1 a hoci potom mierne poľavila (v prvom dejstve sa súperka dotiahla na 3:4), oba sety bezpečne dotiahla do víťazného konca. A to ešte zverenkyňa Chorváta Željka Krajana využila iba 5 z 12 brejkových možností a urobila 6 dvojchýb. "Určite môžem povedať, že to bol dnes z mojej strany dobrý výkon. Robila som dobrý tlak na súperku, hnala som ju po kurte. Ona sa síce snažila slajzovať, ale v podstate nemala proti mojej hre žiadnu zbraň. A keď som aj trošku poľavila, zavolala som si trénera Željka na kurt a on mi len vravel, aby som hrala tak ako dovtedy - koncentrovane a nátlakovo," hodnotila Cibulková svoj víťazný súboj.

Po výbornom vstupe do turnaja je slovenská hráčka dostatočne nabudená. "Súperka mi síce veľmi nemala čím ublížiť, ale v tej koncovke druhého setu to boli trošku nervy. Viedla som 5:1 a myslela si, že sa to už dohrá samé. Ona sa potom vrátila do zápasu, ale som rada, ako som to nakoniec zvládla. Oproti Brisbane sú podmienky v Sydney trochu odlišné. Dnes nás prenasledoval dážď a navyše tu fúka, čo v Brisbane nebolo. To je však pre všetky hráčky rovnaké," pridala na záver rozhovoru ďalšie postrehy Dominika.

Cibulková si trúfa na Wozniacku

"Podľa rebríčka je prvá na svete, ale ja som s ňou už odohrala vyrovnané zápasy a do každého ďalšieho stretnutia idem s cieľom zvíťaziť. Všetko bude záležať na tom, či budem hrať svoju hru. Podľa mňa to môže byť celkom zaujímavý zápas," povedala Dominika Cibulková pred atraktívnym súbojom s Wozniackou pre agentúru SITA.

Nedarilo sa Daniele Hantuchovej

Súčasná slovenská jednotka Hantuchová nestačila v súboji 1. kola na španielsku ľaváčku Maríu José Martínezovú-Sánchezovú a podľahla jej za 82 minút 2:6, 4:6. Pre Hantuchovú, ktorá pre zranenie achilovky nútene vynechala minulotýždňový turnaj v Brisbane, to bolo úvodné stretnutie v novej tenisovej sezóne. V druhom sete sa síce dotiahla z 2:4 na 4:4, ale záver bol opäť v réžii španielskej hráčky.

Turnaj Medibank International v Sydney je pre mužov aj ženy bezprostrednou prípravou na úvodný grandslamový turnaj roka Australian Open, ktorý sa v Melbourne začne v pondelok 17. januára.

Dvojhra - 1. kolo:
Dominika Cibulková (SR) - Maria Kirilenková (Rus.) 6:3, 6:3
María José Martínezová-Sánchezová (Šp.) - Daniela Hantuchová (SR) 6:2, 6:4

© WEBNOVINY