Main Content

Vůjtek urobil pred zápasom s Nórskom veľké množstvo zmien

streda, 14. máj 2014 13:05 | Autor: TASR

Vůjtek urobil pred zápasom s Nórskom veľké množstvo zmien
Vůjtek urobil pred zápasom s Nórskom veľké množstvo zmien | zdroj: © TASR

Minsk 14. mája (TASR) - Na súpisku slovenskej hokejovej reprezentácie na MS pribudlo v stredu meno Marcela Haščáka. Dvadsaťsedemročný krídelník sa vo večernom zápase A-skupiny s Nórskom (19.45 SELČ v Aréne Čižovka) predstaví v treťom útoku po boku Richarda Pánika a Tomáša Marcinka.

Po tom, čo Chicago s Mariánom Hossom a Michalom Handzušom postúpilo v play off NHL do finále Západnej konferencie, nemalo význam čakať na ďalšiu útočnú posilu zo zámoria a tak tréneri dopísali na tímový "roster" Haščáka. Súpiska teraz obsahuje 24 mien (troch brankárov, sedem obrancov a 14 útočníkov) a zostáva v nej už iba jedno voľné okienko. To pravdepodobne zaplní obranca, v Minsku s tímom trénuje od samého začiatku Vladimír Mihálik, tréneri však ešte čakajú, ako sa v vyvinie semifinálová séria Východnej konferencie NHL medzi Bostonom a Montrealom. Za Bruins nastupuje slovenská dvojica Zdeno Chára a Andrej Meszároš, rozhodujúci siedmy duel série sa hrá v noci na štvrtok v Bostone.

Tréner SR Vladimír Vůjtek plánuje proti Nórsku kopec zmien v zostave. Oproti pondelkovému súboju s Francúzskom (3:5) zostala pohromade iba prvá formácia v zložení Sloboda, Ďaloga - Šatan, Hrivík, Nagy. Ináč nezostal kameň na kameni, kouč úplne rozbil aj druhý neproduktívny "zámorský"útok. Do stredu druhej útočnej lajny sa zo štvrtej posunie Juraj Mikúš, ktorý bude mať na krídlach Tomáša Tatara a Michela Miklíka. Podľa toho, ako Slováci v stredu trénovali, by mal byť centrom štvrtého útoku Andrej Šťastný, ktorého doplnia Martin Réway a Dávid Skokan. Siedmym obrancom by mal byť Peter Čerešňák, trinástym útočníkom Marek Viedenský a mimo zápasovej súpisky zostane Radoslav Tybor. V bránke by mal aj vo štvrtom stretnutí od začiatku nastúpiť Ján Laco.

Predpokladaná zostava SR v zápase s Nórskom (19.45 SELČ): Laco - Sloboda, Ďaloga, Valach, Švarný, Brejčák, Marinčin, Čerešňák - Šatan, Hrivík, Nagy - Tatar, Mikúš, Miklík - Pánik, Marcinko, Haščák - Skokan, Šťastný, Réway - Viedenský