Main Content

NHL: Penguins po vypadnutí z play off prepustili trénera Bylsmu i GM Shera

piatok, 16. máj 2014 18:05 | Autor: TASR

Pittsburgh 16. mája (TASR) - Tréner Dan Bylsma a generálny manažér Ray Shero doplatili na vypadnutie hokejistov Pittsburghu Penguins z play off zámorskej NHL svojimi funkciami. Vedenie "tučniakov" prepustilo oboch zo svojich služieb, rozhodnutie oznámili funkcionári Pittsburghu na piatkovej tlačovej konferencii.

Bylsma prišiel na lavičku Penguins v priebehu sezóny 2008/09. Na konci ročníka sa klub z Pennsylvánie tešil zo zisku Stanleyho pohára, ktorý predtým Pittsburgh naposledy vyhral ešte v roku 1992. Počas šiestich rokov dosiahol s tímom bilanciu 252-117-32, s takmer 67-percentnou úspešnosťou bol historicky najlepším koučom klubu v základnej časti. Shero pôsobil vo funkcii generálneho manažéra od roku 2006.

Penguins boli so ziskom 109 bodov v aktuálnej sezóne druhým najlepším tímom vo Východnej konferencii po základnej časti. V play off však v konferenčnom semifinále nestačili na New York Rangers aj napriek tomu, že v sérii viedli 3:1 na zápasy. "Jazdci" troma víťazstvami za sebou zvrátili vývoj vo svoj prospech a v súboji o ligového finále si zmerajú sily s Montrealom.