Main Content

Hokej-MS14: Virózou zdecimovaní Slováci prehrali so Švédmi

sobota, 17. máj 2014 00:05 | Autor: TASR

Minsk 16. mája (TASR) - Prípravu slovenských hokejových reprezentantov na piaty skupinový zápas so Švédskom poznačila viróza, pre ktorú nenastúpili útočníci Marek Hrivík, Tomáš Marcinko a Marcel Haščák a ani viacerí z tých, čo hrali, neboli stopercentne v poriadku. Aj to sa nakoniec podpísalo na prehre s "Tre Kronor" 1:3.

"Prípravu na zápasu ovplyvnili choroby hráčov. Okrem tých čo nehrali, viacerí hráči nastúpili prechladnutí. V stopercentnom zdravotnom stave nebol ani brankár Laco a preto sme ho vystriedali po prevej tretine. Dôležitejšie bude, aby bol v poriadku zajtra proti Talianom," uviedol po zápase asistent trénera SR Vladimír Országh.

Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka nezachytili úvod duelu a po dvoch presilovkových góloch prehrávali po prvej tretine 2:0. "Nevyšiel nám vstup do zápasu, v presilovkách sme inkasovali dva góly. Potom sme vyrovnali hru a strelili kontaktný gól. Ako zlomový sa ukázal úvod tretej tretiny, v ktorej sme inkasovali trochu nešťastne," pokračoval Országh.

Medzi najlepších hráčov Slovenska na ľade patril Richard Pánik. Útočník Tampy Bay sa viackrát dostal do sľubných príležitostí, ale na svoj prvý gól na šampionáte nedosiahol. "Vôbec sme sa nepoučili z predošlých zápasov a opäť sme doplatili na zbytočné vylúčenia. Takýmto spôsobom nevyhráme. Osobne sa mi hralo veľmi dobre, v koncovke mi chýbalo trochu šťastia a pokoj na hokejke," hodnotil duel Pánik.

Najväčším smoliarov Vůjtekovho výberu bol skúsený útočník Ladislav Nagy, keďže Švédi dali prvé dva góly práve po jeho dvoch vylúčeniach. "V prvej tretine sme sa ich akoby báli, mali sme pred nimi prílišný rešpekt. V druhej tretine sme začali korčuľovať, v tej tretej nám už dochádzali sily. Ja som sa tiež vytrápil. Musíme si oddýchnuť a doliečiť sa, zajtra nás čaká veľmi dôležitý zápas s Talianskom, v ktorom musíme zabojovať a vyhrať," povedal Nagy.

Martina Réwaya po zápase mrzeli nepremenené šance. "Všetci sme odohrali celkom solídny zápas, ale doplácame na to, že nedávame veľa gólov. Neviem, čím to je, že sa trápime v koncovke. Ak sa mužstvo dolieči, bude to fajn," nechal sa počuť slovenský mladík.

Ďalším súperom Slovákov na šampionáte bude v sobotu o 19.45 SELČ Taliansko.