Main Content

Správy dňa z MS v hokeji, NHL a KHL (17.5.)

sobota, 17. máj 2014 09:06 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z MS v hokeji, NHL a KHL (17.5.)
Správy dňa z MS v hokeji, NHL a KHL (17.5.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky z tohtoročných majstrovstiev sveta v hokeji.

MS 2014

ŠVÉDSKO: Švédski hokejisti zdolali včera slovenskú reprezentáciu 3:1, v tabuľke skupiny A im so 14 bodmi patrí prvá priečka a v predstihu si zaistili účasť v štvrťfinále.

NHL

CHICAGO: Útočník Chicaga Blackhawks Andrew Shaw by sa do zostavy obhajcu Stanley Cupu mohol vrátiť už v konferenčnom finále. Krídelník „jastrabov“ si v sérii s Minnesotou Wild poranil nohu, na ľad by sa mohol vrátiť cez víkend.

SAN JOSE: Vedenie San Jose Sharks pre nadchádzajúcu sezónu viac neráta s útočník Martinom Havlátom a zadákom Danom Boyleom, ktorého v defenzíve nahradí Brent Burns, ktorý sa tak vráti na tento post, vedenie „žralokov“ ho zväčša využívalo ako krídelníka.

PITTSBURGH: Vedenie Pittsburghu Penguins odvolalo z funkcie generálneho manažéra Raya Shera, ktorý v organizácii „tučniakov“ pôsobil od roku 2006. Pensylvánsky celok doviedol dvakrát do finále, v roku 2009 sa s tímom radoval zo zisku Stanley Cupu.

KHL

OMSK: Vedenie Avangardu Omsk priviedlo do svojho tímu dve nové tváre. Ruský celok posilní slovenský zadák Kristián Kudroč a Švéd Erik Gustafsson, ktorý na starý kontinent prichádza z Philadelphie Flyers.