Main Content

Správy dňa z MS v hokeji, NHL a KHL (18.5.)

nedeľa, 18. máj 2014 08:54 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z MS v hokeji, NHL a KHL (18.5.)
Správy dňa z MS v hokeji, NHL a KHL (18.5.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky z tohtoročných majstrovstiev sveta v hokeji.

MS 2014

SLOVENSKO: Slovenský útočník Marcel Haščák, ktorý nedohral stretnutie s Talianskom po tom, čo ho do hlavy trafila jedna zo striel súpera, podstúpil röntgenové ošetrenie. To malo ukázať či krídelník našej tretej formácie neutrpel zlomeninu lícnej kosti.

RUSKO: K ruskej hokejovej reprezentácii sa v nedeľu pripojí hviezdny center Jevgenij Malkin, ktorý si ale dres „ruskej zbornej“ oblečie až v utorok, v súboji s domácimi Bielorusmi.

ČESKO: Súboj Českej republiky s Dánskom vynechal krídelník Tomáš Hertl, ktorý si doliečil svoje črevné problémy, no skolilo ho nachladenie, ktoré mu nedovolilo nastúpiť v sobotňajšom stretnutí.

KAZACHSTAN: Reprezentácia Kazachstanu sa po ročnom pôsobení medzi elitou na MS presunie opäť do B-kategórie. Rozhodol o tom včerajší súboj Kazachov so Švajčiarmi, ktorí vicemajstri sveta pohodlne zvládli a zvíťazili 6:2.

NHL

ANAHEIM: S aktívnou hokejovou kariérou sa rozlúčil „fínsky blesk“ Teemu Selänne, ktorý s pôsobením Anaheimu Ducks v play-off ukončil aj svoju kariéru. V NHL odohral 1451 stretnutí, v ktorých zaznamenal 1457 kanadských bodov.

MONTREAL: Forward Alex Galchenyuk sa po zranení kolena opäť objavil na ľade, keď so svojimi spoluhráčmi z Montrealu Canadiens absolvoval tréningovú jednotku. Termín jeho návratu do „ostrých“ zápasov je zatiaľ neznámy.

KHL

ČEREPOVEC: Novým trénerom Severstaľu Čerepovec sa stal Nikolaj Solovjov, ktorý pri kormidle ruského celku vystrieda Igora Petrova.