Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (18.5.)

nedeľa, 18. máj 2014 09:00 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (18.5.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (18.5.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

ATLÉTICO MADRID: Madridský klub remizoval v Barcelone 1:1 a stal sa majstrom Španielska. Zlatý gól strelil Diego Godín. Atlético tak ukončilo desaťročnú nadvládu Realu Madrid a FC Barcelona.

ATLÉTICO MADRID: V prvej polhodine zápasu s Barcelonou trávnik nútene opustili Diego Costa Arda Turan. Obe hviezdy tímu boli zranené už predtým a ich zdravotný stav je dôležitý aj pre finále Ligy majstrov budúcu sobotu.

REAL MADRID: Pri dnešnom víťazstve nad Espanyolom (3:1) prekvapujúco chýbal Cristiano Ronaldo. Ten má opäť svalové problémy a dobre to nevyzerá ani s jeho štartom vo finále Ligy majstrov.

BARCELONA: Bezprostredne po zápas s Atléticom Madrid Andrés Iniesta neskrýval smútok. „Bol to smutný koniec. Musíme pogratulovať Atléticu, sú hodní titulu. Je to na dlhší rozbor, prečo sme zlyhali v najdôležitejšom zápase.“ povedal v rozhovore.

BARCELONA: 26-ročný Pedro Rodríguez má v pláne opustiť Katalánsko. Údajne ho celkom láka anglická liga a za prestupovú čiastku 20 miliónov libier by mohol posilniť Liverpool, Arsenal alebo Manchester United.

BARCELONA & VALENCIA: Luis Enrique by mal v blízkej dobe prebrať Barcelonu ako tréner a už vie, kto by sa mohol stať jeho prvým nákupom. Chcel by francúzskeho obrancu Jéremyho Mathieuho z Valencie.

VALENCIA: 28-ročný stopér Adil Rami do AC Milána neprestúpi. Rossoneri chceli znížiť dohodnutú opciu po hosťovaní zo siedmich miliónov eur na štyri. Valencia ale odmietla ustúpiť a tímy sa teda nedohodli.

VALENCIA: Zadlžený klub sa dostal do rúk singapurského miliardára Petra Lima. 70% vlastník by mal vyriešiť dlhy a zainvestovať do štadióna.

MALAGA: Španielski novinári favorizujú na pozíciu nového trénera Javiho Garciu. Ten aktuálne vedie Osasunu.

OSASUNA: Dnes odohrá 38-ročný záložník Francisco Puñal svoj posledný zápas v kariére. Proti Betisu dá bodku za 17 rokmi trávenými v Osasune.