Main Content

Elitná zostava sobotňajších zápasov MS v hokeji (17.5.)

nedeľa, 18. máj 2014 10:23 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava sobotňajších zápasov MS v hokeji (17.5.)
Elitná zostava sobotňajších zápasov MS v hokeji (17.5.) | zdroj: © TASR

MS 2014 v hokeji pokračovali sobotňajšími šiestimi zápasmi. Ktorým hráčom sa vo včerajších stretnutiach najviac darilo? Predstavujeme Vám Elitnú zostavu včerajšieho hracieho dňa tohtoročných majstrovstiev sveta v hokeji.

Brankár

Simon Nielsen (Dánsko) Bilancia: 29 úspešných zákrokov, 3 inkasované góly, 90,62% úspešnosť zásahov

27-ročný brankár odchytal túto sezónu len štyri súťažné zápasy. Kouč Jan Karlsson ho neváhal postaviť do dánskej brány v súboji proti Česku a Nielsen sa mu za dôveru odplatil kvalitným výkonom. Chytil 29 streleckých pokusov súpera a v shootoutových rozstreloch ho nedokázal prekonať ani jeden z českých útočníkov. Klepiš, Hudler a Jágr nepremenili svoje nájazdy a Nielsen si na svoje konto pripísal cenné víťazstvo 4:3 po samostatných nájazdoch.

Obrancovia

Marek Ďaloga (Slovensko) Bilancia: 1+1

Už po zápase so Švédskom sme v Elitnej zostave oceňovali jeho výkon. O deň na to v našom výbere figuruje opäť, tentoraz sa dokázal aj gólovo presadiť. Strelil úvodný gól zápasu, vzápätí prihrával aj na náš druhý presný zásah, ktorý sa napokon ukázal ako víťazný. Do štatistík mu pribudli dve „plusky“. Čo ho ale môže tešiť najviac je fakt, že si svojimi výkonmi otvára dvere do Európy. Posledné dve sezóny strávil v českých Pardubiciach.

Roman Josi (Švajčiarsko) Bilancia: 0+2

Asistent kapitána švajčiarskej hokejovej reprezentácie bol vlani vyhlásený najužitočnejším hráčom šampionátu. Ak by sa  „helvétom“ podarilo zopakovať minuloročný úspech v podobe zisku cenného kovu, jeho šance na obhajobu tohto ocenenia by boli veľmi vysoké. Josi je pravidelne najvyťaženejším hráčom Švajčiarska, v sobotňajšom súboji proti Kazachstanu na ľade strávil 27 minút a 33 sekúnd, na svoje konto si pripísal dve asistencie, z toho jedna bola na víťazný gól duelu. Vicemajstri sveta zdolali Kazachstan 6:2.

Útočníci

Michail Grabovskij (Bielorusko) Bilancia: 2+1

Forward Washingtonu Capitals si v zámorí dokázal vylepšiť svojimi výkonmi naštrbené renomé a v predvádzaní kvalitných výkonov pokračuje aj na tohtoročnom svetovom šampionáte. V sobotu si hokejky skrížili domáci reprezentanti s Nemeckom. Bielorusko svojho súpera zdolalo hladko 5:2 a najväčší podiel mal na tom práve Grabovskij, ktorý v zápase zaznamenal bilanciu 2+1, na jeho konto bol pripísaný víťazný gól stretnutia a jeho 81,82% úspešnosť na buly potvrdzuje, že si titul najlepšieho hráča svojho tímu v zápase skutočne zaslúžil.

Viktor Tichonov (Rusko) Bilancia: 2+1

Zaujímavé dianie priniesol aj súboj Lotyšska s favorizovaným Ruskom. „Ruská zborná“ kráča turnajom naďalej bez prehry, keď si vo svojom piatom vystúpení na majstrovstvách sveta hravo poradila s Lotyšmi a zvíťazila 4:1. Najväčší podiel na výhre mal, ako inak, najproduktívnejší muž šampionátu Viktor Tichonov, ktorý bol vyhlásený najlepším hráčom svojho tímu. Toto ocenenie sa mu dostalo oprávnene, pod víťazstvo svojho celku sa podpísal dvoma presnými zásahmi ku ktorým pridal jednu gólovú prihrávku.

Antoine Roussel (Francúzsko) Bilancia: 2+1

Cenu pre najlepšieho hráča svojho tímu si po zápase Francúzsko – Nórsko prebral aj reprezentant „galského kohúta“ Antoine Roussel, ktorý sa rok čo rok zlepšuje a svoje skúsenosti z National Hockey League dokáže na medzinárodnej scéne lišiacky zužitkovať. V súboji proti Nórom bol 24-ročný krídelník jedným z kľúčových hráčov svojho mančaftu. V zápase strelil dva góly, štatistiky si vylepšil aj o jednu asistenciu a radoval sa z cenného víťazstva 5:4 po samostatných nájazdoch.