Main Content

Správy dňa z MS v hokeji, NHL a KHL (20.5.)

utorok, 20. máj 2014 09:02 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z MS v hokeji, NHL a KHL (20.5.)
Správy dňa z MS v hokeji, NHL a KHL (20.5.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky z tohtoročných majstrovstiev sveta v hokeji.

MS 2014

RUSKO: Hviezdny center Jevgenij Malkin už je v dejisku tohtoročných majstrovstiev sveta a dres „ruskej zbornej“ by si mal obliecť už dnes v súboji proti Bielorusku.

NEMECKO: Nemecký zadák Marcus Kink bol potrestaný disciplinárnou komisiou za jeho zákrok na útočníka Alexandra Ovečkina jednozápasovou „stopkou“. 29-ročný bek tak vynechá dnešné stretnutia proti americkému výberu.

ČESKO: Česká hokejová reprezentácia dopísala na súpisku tretieho gólmana Pavla Francouza, ktorý bude kryť chrbát svojim brankárskym kolegom z KHL Alexandrovi Salákovi a Jakubovi Kovářovi.

NHL

MONTREAL: Kanadský brankár Carey Price nebude môcť zasiahnuť do ďalších bojov konferenčného finále východu medzi Montrealom Canadiens a New Yorkom Rangers. V prvom súboji ho zranil protihráč Chris Kreider, ktorý do neho narazil v prostrednej časti a spôsobil mu bližšie nešpecifikované zranenie. O miesto v bránkovisku tak zvedú súboj Peter Budaj s Dustinom Tokarskim.

ST. LOUIS: Vedenie Saint Louis Blues predĺžilo o tri roky kontrakt s gólmanom Brianom Elliottom, ktorý počas najbližších troch rokov zarobí 7,5 miliónov amerických dolárov.

DETROIT: V zámorí sa špekuluje o tom, že trénerské kormidlo Detroitu Red Wings opustí uznávaný kouč Mike Babcock. Ten ale podobné fámy pred zámorskými médiami okamžite vyvrátil.

LOS ANGELES: Do zostavy Los Angeles Kings sa po troch týždňoch vrátil zadák Willie Mitchell, ktorý svojmu tímu chýbal kvôli bližšie nešpecifikovanému zraneniu v dolnej časti tela.

COLUMBUS: V zámorí sa začína hovoriť o tom, že by organizáciu Columbusu Blue Jackets mohol opustiť útočník R.J. Umberger, ktorý má byť v lete vytrejdovaný.

KHL

SLOVAN: Vedenie HC Slovan Bratislava má záujem o zotrvanie krídelníka Michala Vondrku v tíme a českému reprezentantovi predložilo ponuku nového kontraktu.