Main Content

Správy dňa z MS v hokeji, NHL a KHL (21.5.)

streda, 21. máj 2014 09:42 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z MS v hokeji, NHL a KHL (21.5.)
Správy dňa z MS v hokeji, NHL a KHL (21.5.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky z tohtoročných majstrovstiev sveta v hokeji.

MS 2014

ŠTVRŤFINÁLE: Harmonogram štvrťfinálových stretnutí, ktoré sa odohrajú v štvrtok 22. mája:
15:00 hod USA - Česko
16:00 hod Rusko - Francúzsko
19:00 hod Kanada - Fínsko
20:00 hod Švédsko – Bielorusko

SLOVENSKO: Slovenská hokejová legenda, Miroslav Šatan, sa po tohtoročných majstrovstvách sveta rozhodla ukončiť svoju profesionálnu hokejovú kariéru. Trinásťnásobný účastník seniorských MS počas svojej kariéry získal jeden Stanley Cup, taktiež bol pri všetkých úspechoch slovenskej hokejovej reprezentácie. Je držiteľom zlatej medaily, dvoch strieborných medailí a jedného bronzu zo svetových šampionátov.

RUSKO: Ruský krídelník Alexander Ovečkin vymeškal utorkové stretnutie svojho celku s Bieloruskom a definitíva ohľadom jeho ďalšieho pôsobenia na tohtoročnom šampionáte má padnúť dnes. Útočník Washingtonu Capitals má absolvovať individuálny tréning zameraný na zaťaženie jeho poraneného kolena.

NHL

ST. LOUIS: Saint Louis Blues oznámilo, že do budúcej sezóny ráta s brankárskym tandemom v zložení Brian Elliott – Jake Allen. Gólman Ryan Miller nedostane ponuku na predĺženie kontraktu a v lete sa stane voľným hráčom bez obmedzenia.

PITTSBURGH: Pre Pittsburgh Penguins sa sezóna skončila vypadnutím v druhom kole play-off. Na jej konci sa objavila informácia, že v závere vyraďovacej časti hral zadák Kristopher Letang so zlomeninou nohy a ruky. Už predtým sa vrátil do zostavy „Pens“ po mŕtvici. Teraz bude musieť nútene pauzovať minimálne štyri týždne.

ANAHEIM: Vedenie Anaheimu Ducks podpísalo predĺženie kontraktu s generálnym manažérom Bobom Murrayom, ktorý by mal v Kalifornii pôsobiť až do roku 2020.

KHL

PODOLSK: Zámorie opúšťa fínsky brankár Harri Säteri, ktorý to má namierené do Kontinentálnej hokejovej ligy. 24-ročný brankár San Jose Sharks sa stal novou akvizíciou Viťazu Podolsk.

LEV: Novým koučom pražského Leva by sa údajne mal stať fínsky tréner Jukka Rautakorpi, ktorý naposledy pôsobil pri kormidle fínskej Tappary.