Main Content

Elitná zostava utorňajších zápasov MS v hokeji (20.5.)

streda, 21. máj 2014 07:20 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava utorňajších zápasov MS v hokeji (20.5.)
Elitná zostava utorňajších zápasov MS v hokeji (20.5.) | zdroj: © TASR

Skupinová fáza MS 2014 v hokeji sa ukončila poslednými šiestimi duelmi. Ktorým hráčom sa vo včerajších stretnutiach najviac darilo? Predstavujeme Vám Elitnú zostavu včerajšieho hracieho dňa tohtoročných majstrovstiev sveta v hokeji.

Brankár

Reto Berra (Švajčiarsko) Bilancia: 26 úspešných zákrokov, 2 inkasované góly, 92,86% úspešnosť zásahov

Vicemajstri sveta z vlaňajšieho šampionátu vo svojom poslednom vystúpení na tohtoročných MS zdolali Lotyšsko 3:2 a jedným z najdôležitejších mužov zápasu bol gólman Reto Berra, na ktorého v zápase smerovalo 28 pukov, len dva z nich pustil za svoj chrbát a vďaka jeho výbornému výkonu sa „helvéti“ rozlúčili s turnajom víťazne.

Obrancovia

Yannick Weber (Švajčiarsko) Bilancia: 1+0

Pre švajčiarsku reprezentáciu bol veľmi dôležitý aj výkon zadáka Yannicka Webera, ktorý v 21. minúte zápasu zvyšoval skóre na 3:0, vtedy ešte netušil, že práve jeho presný zásah dostane prívlastok „víťazný“. S vyše 22-minútovým ice-timeom bol najvyťaženejším Švajčiarom v zápase.

Jake Gardiner (USA) Bilancia: 0+2

Kvalitný duel má za sebou americký zadák Jake Gardiner, ktorý sa na tesnej výhre amerického výberu s Nemeckom v pomere 5:4 podieľal dvoma gólovými prihrávkami. 23-ročný bek Toronta Maple Leafs na ľade strávil 18 minút a 22 sekúnd a na svoje konto si pripísal aj dva plusové body.

Útočníci

Joel Ward (Kanada) Bilancia: 2+1

Kanada zdolala Nórsko 3:2 a stala sa víťazom A skupiny. Najväčší podiel na víťazstve mal krídelník Joel Ward, ktorý mal prsty vo všetkých góloch „javorových listov“. Dva presné zásahy sám zaznamenal, na jeden gól asistoval. Warda po zápase vyhlásili za najlepšieho hráča kanadského mančaftu.

Vladimír Sobotka (Česko) Bilancia: 1+2

Vydarený šampionát prežíva center prvej českej formácie Vladimír Sobotka. Útočník Saint Louis Blues je prekvapujúco mimoriadne produktívny. Na výhre českého výberu proti Francúzsku 5:4 po predĺžení sa podieľal troma kanadskými bodmi, keď sa raz strelecky presadil a dvakrát prihrával na gól svojich spoluhráčov, mimo iného aj na víťazný presný zásah Jána Kolářa z tretej minúty predĺženia.

Johnny Gaudreau (USA) Bilancia: 1+3

Ústrednou postavou víťazstva USA s Nemeckom bol 20-ročný krídelník Johnny Gaudreau, ktorý v zámorí patrí organizácii Calgary Flames. Gaudreau bol vyhlásený najlepším hráčom svojho tímu po tom, čo si na svoje konto proti Nemcom pripísal jeden gól a na ďalšie tri asistoval. Na zisk štyroch kanadských bodov mu pritom stačilo len 14 minút a 42 sekúnd strávených na ľade.