Main Content

NBA: Komisár NBA Silver naznačil ochotu dohodnúť sa so Sterlingom

streda, 21. máj 2014 11:07 | Autor: TASR

Los Angeles 21. mája (TASR) - Komisár zámorskej NBA Adam Silver naznačil v utorok ochotu dohodnúť sa so zdiskreditovaným majiteľom basketbalistov Los Angeles Clippers Donaldom Sterlingom. Liga by tak mohla umožniť Sterlingovi predať klub "v rozumnom časovom horizonte" namiesto toho, aby mu direktívne odobrali vlastníctvo organizácie.

Silverove slová prišli iba deň po tom, ako vedenie NBA formálne obvinilo Sterlinga za jeho rasistické výroky z poškodzovania dobrého mena súťaže a jej tímov. Zároveň určilo dátum pojednávania, na ktorom by mali vlastníci zvyšných 29 klubov hlasovať o jeho vyradení z ligových štruktúr - 3. júna na schôdzke Rady guvernérov NBA. Sterlingov právnik Maxwell Blecher ale vzhľadom na závažnosť prípadu žiada trojmesačný odklad pojednávania.

Sterling čelí vlne kritiky po zverejnení audionahrávky jeho telefonického rozhovoru, v ktorom svojej bývalej priateľke povedal, aby na zápasy Clippers "nevodila čiernych ľudí". Menovite spomenul aj legendárneho basketbalistu Earvina "Magica" Johnsona.