Main Content

Futbal: Luis Enrique podpísal v stredu dvojročný kontrakt s Barcelonou

streda, 21. máj 2014 15:05 | Autor: TASR

Barcelona 21. mája (TASR) - Luis Enrique podpísal v stredu dvojročný kontrakt s FC Barcelona a definitívne sa tak stal novým trénerom španielskeho futbalového veľkoklubu. Stal sa nástupcom Gerarda Martina, ktorý rezignoval po nevydarenej sezóne. V nej "Barca" prvýkrát od sezóny 2007/2008 nezískala žiadnu veľkú trofej.

Enrique oficiálne spečatil príchod na Camp Nou podpisom na zmluve, ktorú s ním parafoval prezident FC Barcelona Josep Bartomeu. Štyridsaťštyriročný bývalý stredopoliar Kataláncov iba pred niekoľkými dňami odstúpil z postu trénera Celty Vigo. Bývalý španielsky reprezentant v roku 2008 prebral po Pepovi Guardiolovi barcelonský B-tím, krátko potom pôsobil aj v rímskom AS. Trénerom Celty sa stal vlani v júni a v Primera Division obsadil s tímom deviate miesto.

Po Pepovi Guardiolovi je Enrique historicky iba druhým niekdajším kapitánom Barcelony, ktorý po B-tíme prevzal aj trénerské kormidlo pri A-tíme populárneho klubu. Jeho prvou úlohou v novej funkcii bude za asistencie športového riaditeľa Andoniho Zubizarretu prebudovať tím tak, aby bol v nasledujúcej sezóne schopný opäť získavať trofeje.