Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (22.5.)

štvrtok, 22. máj 2014 07:00 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa zo španielskej Primera Division (22.5.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (22.5.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

FC BARCELONA:Luis Enrique podpísal v stredu dvojročný kontrakt s FC Barcelona a definitívne sa tak stal novým trénerom španielskeho veľkoklubu. Stal sa nástupcom Gerarda Martina, ktorý rezignoval po nevydarenej sezóne. 

FC BARCELONA: Marc-André ter Stegen nahradí v Barcelone dlhoročnú brankársku oporu Victora Valdésa. Rodák z Mönchengladbachu hrával za seniorský tím tamojšej Borussie od roku 2011. Po sezóne však jeho kroky smerujú do katalánskej metropoly. Ter Stegen sa stal prvou posilou nového trénera FC Barcelona Luisa Enriqueho.

REAL MADRID: Obranca Chelsea Ashley Cole zrejme zamieri do Realu Madrid, ktorý mu ponúka dvojročný kontrakt s celkovým príjmom 10 miliónov libier.

REAL MADRID: 31-ročný obranca Realu Madrid Álvaro Arbeloa oznámil svoj ​​koniec v španielskej reprezentácii. Majster sveta a dvojnásobný majster Európy sa nevošiel do nominácie na blížiaci sa svetový šampionát.

OSASUNA: Tréner Javi Gracia oznámil svoj ​​odchod z Osasuny, pretože tá bude v budúcej sezóne hrať iba druhú najvyššiu španielsku súťaž.

VALLADOLID:Javi Guerra mení jeden zostupujúc celok za druhý. 32-ročný španielsky útočník odišiel zadarmo z Valladolidu do Cardiffu City, ktorému sa upísal na tri roky.