Main Content

Správy dňa z MS v hokeji, NHL a KHL (22.5.)

štvrtok, 22. máj 2014 09:33 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z MS v hokeji, NHL a KHL (22.5.)
Správy dňa z MS v hokeji, NHL a KHL (22.5.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky z tohtoročných majstrovstiev sveta v hokeji.

MS 2014

BIELORUSKO: Domáca hokejová reprezentácia dohrá svetový šampionát bez skúseného brankára Vitalija Kovala, ktorý si privodil bližšie nešpecifikované zranenie v utorkovom súboji proti Rusku. Jeho rekonvalescencia by mala trvať približne dva týždne.

NHL

CHICAGO: Do dnešného nočného súboja medzi Chicagom Blackhawks a Los Angeles Kings nezasiahol forward domácich Andrew Shaw, ktorý sa po zranení do zostavy obhajcu Stanley Cupu vráti až v sobotňajšom, v poradí treťom, stretnutí tejto série.

MONTREAL: Vedenie Montrealu Canadiens dôveruje gólmanovi Dustinovi Tokarskemu, ktorý po zranení tímovej jednotky Careyho Pricea odchytal druhý finálový zápas. Bránkovisko „Habs“ bude hájiť aj v treťom finálovom súboji Východnej konferencie proti New Yorku Rangers. „Jazdci“ v sérii vedú 2:0 na zápasy. Slovák Peter Budaj bude duel sledovať iba zo striedačky ako náhradník.

MONTREAL: Kanadský celok sa rozhodol predčasne ukončiť spoluprácu s brankárom Robertom Mayerom, ktorý to má údajne namierené do švajčiarskej Ženevy.

WASHINGTON: Organizácia Washingtonu Capitals má záujem o služby kouča Barryho Trotza, ktorý naposledy kormidloval celok Nashvillu Predators. Uznávaného trénera by radi do svojho tímu priviedli aj predstavitelia Vancouveru Canucks.

KHL

SLOVAN: Vedenie bratislavského Slovana naďalej pokračuje v zbrojení. Slovenský mančaft pred novou sezónou posilní reprezentačný krídelník Ladislav Nagy, konkurenciu v bránkovisku zvýši Švéd Johan Backlund, ktorý prichádza z Viťazu Podolsk.

VLADIVOSTOK: Novým trénerom Admiralu Vladivostok sa stal slovenský tréner Dušan Gregor, ktorý v sezóne 2013/2014 pôsobil na lavičke kazašského celku pôsobiaceho v ruskej Vyššej lige Saryarka Karaganda. Svojich zverencov doviedol k majstrovskému titulu.

JUGRA: Novou akvizíciou Jugry Chanty-Mansijsk sa stal fínsky krídelník Toni Rajala, ktorý do Kontinentálnej hokejovej ligy prichádza zo švédskej SHL, kde obliekal dres HV71.