Main Content

Mertiňák prehral vo štvrťfinále štvorhry v Sydney

štvrtok, 13. január 2011 08:01 | Autor: TASR

Slovenský tenista Michal Mertiňák a Bahamčan Mark Knowles prehrali vo štvrtkovom stretnutí štvrťfinále štvorhry na turnaji ATP World Tour 250 Medibank International v austrálskom Sydney (dotácia 422 300 USD, tvrdý povrch Plexicushion vonku) s favorizovanými jednotkami svetového rebríčka, Američanmi Bobom a Mikom Bryanovcami, za 53 minút 3:6, 2:6.

Zdolaní si odnášajú 45 bodov do párového hodnotenia a šek na 3810 USD. Kalifornskí bratia Bryanovci v stredu v 1. kole vyradili Filipa Poláška po boku Belgičana Dicka Normana dvakrát 6:4.

Pre 31-ročného rodáka z Považskej Bystrice Mertiňáka a skúseného Knowlesa bol turnaj v Sydney ich prvým spoločným v rámci začínajúcej sa spolupráce, ktorá bude pokračovať na grandslamových Australian Open v Melbourne. Tridsaťdeväťročný Knowles je bývalým lídrom deblového renkingu. Domáci Tenista roka 2009 Mertiňák hrával v predchádzajúcich dvoch sezónach prevažne s Čechom Františkom Čermákom.

Štvorhra - štvrťfinále:
Bob Bryan, Mike Bryan (USA-1) - Mark Knowles, Michal Mertiňák (Bah./SR) 6:3, 6:2 za 53 minút

Martinovi dážď preložil zápas
Z dvojice slovenských tenistov, ktorí sa mali vo štvrtok predstaviť v kvalifikácii o postup do hlavnej súťaže dvojhry na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne (17. - 30. januára, tvrdý povrch Plexicushion vonku), sa napokon v tento deň dostane do hry len Zuzana Kučová, aj to iba možno.

Organizátori pre dážď ponechali v zredukovanom programe po tri zápasy na každom dvorci. Medzi už zrušené a na piatok presunuté súboje patrí aj stretnutie Andreja Martina s takisto nenasadeným Američanom Kevinom Kimom v 2. kole eliminačných bojov. Staršia zo sestier Kučových Zuzana nasadená ako štvrtá by v 1. kole kvalifikácie dvojhry žien mala ešte vo štvrtok hrať s Japonkou Kumiko Iidžimovou. V stredu neuspeli Marek Semjan, Pavol Červenák a Ivo Klec. Priamo v hlavnej súťaži nastúpia Lukáš Lacko, Karol Beck, Daniela Hantuchová, Dominika Cibulková a Magdaléna Rybáriková.

© WEBNOVINY