Main Content

NBA: Carter-Williams lídrom tímu najlepších nováčikov

štvrtok, 22. máj 2014 23:05 | Autor: TASR

Los Angeles 22. mája (TASR) - Najlepší nováčik uplynulej základnej časti basketbalovej NBA Michael Carter-Williams podľa očakávania získal najviac bodov v hlasovaní, v ktorom zámorskí odborníci a novinári vyberali tím najlepších prvoročiakov. Rozohrávač Philadelphie 76ers obdržal plný počet 250 bodov. Spolu s ním v tzv. All-Rookie First Team figurujú Victor Oladipo z Orlanda Magic (248 b.), Trey Burke z Utahu Jazz (230), Mason Plumlee z Brooklynu Nets (214) a Tim Hardaway mladší z New Yorku Knicks (204).

Carter-Williams mal počas svojej prvej sezóny v profilige priemery 16,7 bodu, 6,3 asistencie a 6,2 doskoku na zápas. Pred ním mali rovnaké štatistiky ako nováčikovia iba neskoršie legendy Oscar Robertson a Earvin "Magic" Johnson.

Do druhého najlepšieho tímu prvoročiakov vybrali zástupcovia médií Kellyho Olynyka z Bostonu Celtics, Giannisa Antetokounmpoa z Milwaukee Bucks, Gorguia Dienga z Minnesoty Timberwolves, Codyho Zellera zo Charlotte Hornets a Stevena Adamsa z tímu Oklahoma City Thunder.