Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (24.5.)

sobota, 24. máj 2014 07:56 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa zo španielskej Primera Division (24.5.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (24.5.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

LIGA MAJSTROV: Dnes o 20:45 sa začne zápas roka na klubovej scéne. V Lisabone sa stretnú Real Madrid a Atlético Madrid. Pre „Biely balet“ to bude už 13. finále LM v klubovej histórii. Pre Atlético to bude druhá účasť vo finále po roku 1974. Atletický klub sa zatiaľ zo zisku „ušatej“ trofeje ešte neradoval.  

FC BARCELONA: Tréner Arsenalu Arséne Wenger chce späť z Barcelony priviesť 27-ročného španielskeho ofenzívneho záložníka Cesca Fabregasa.

REAL MADRID: Špekulácie ohľadom  odchodu Zinedina Zidana do Bordeaux sú u konca. Niekdajší francúzsky stredopoliar a v súčasnosti asistent Carla Ancelottiho v Reale Madrid návrat k svojmu bývalému zamestnávateľovi totiž odmietol.

ESPANYOL BARCELONA: Novou posilou Espanyolu sa stal obranca Anaitz Arbilla. 27ročný španielsky bek prichádza zadarmo z konkurenčného Raya Vallecano a podpísal zmluvu na 4 roky.

REAL SOCIEDAD: Londýnsky Arsenal sa zaujíma o francúzskeho útočníka Antoine Griezmanna z Realu Sociedad. Španielsky klub si však svojho 23-ročného krídelníka cení až na 18 miliónov libier.

VALLADOLID: Španielsky Valladolid tento rok zostúpil z najvyššej súťaže a preto sa švédsky záložník Daniel Larsson rozhodol predčasne ukončiť s tímom spoluprácu. Švéd aktivoval klauzulu, ktorá mu za týchto okolností umožňovala predčasne klub opustiť.