Main Content

V aréne Donbassu Doneck vypukol požiar, založili ho zlodeji

utorok, 27. máj 2014 11:05 | Autor: TASR

V aréne Donbassu Doneck vypukol požiar, založili ho zlodeji
V aréne Donbassu Doneck vypukol požiar, založili ho zlodeji | zdroj: © TASR

Doneck 27. mája (TASR) - Ukrajinského účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Donbass Doneck zasiahla v utorok ráno nepríjemná udalosť. Približne o piatej hodine miestneho času vypukol v jeho aréne Družba požiar, ktorý zasiahol plochu zhruba 300 štvorcových metrov.

O udalosti ako prvý informoval portál dialog.ua. Podľa neho požiar vypukol o 4:49 tamojšieho času, pričom plamene zasiahli najmä vnútorné osvetlenie haly. "K uhaseniu požiaru vyrazilo desať jednotiek hasičov so špeciálnou technikou," uvádza sa v oficiálnom vyhlásení.

Podľa portálu sa do arény vlámali ozbrojení muži, ktorí zviazali strážnikov a ukradli kancelársku techniku, plazmové obrazovky i služobné auto. Zároveň zničili server, na ktorom sú uložené informácie z kamier. Nakoniec budovu zapálili. Podľa ukrajinských médií neprišiel v dôsledku požiaru nikto o život ani nebol zranený.

V Donbasse Doneck pôsobili v uplynulej sezóne aj dvaja slovenskí hokejisti - brankár Ján Laco a obranca Peter Podhradský. Klub sa v uplynulom ročníku KHL prebojoval do semifinále play off Západnej konferencie, kde nestačil na pražský Lev.