Main Content

Analýzy 18. kola 1. Bundesligy: Nedeľňajší program

sobota, 15. január 2011 01:45 | Autor: Sport7 sk

Analýzy 18. kola 1. Bundesligy: Nedeľňajší program
Analýzy 18. kola 1. Bundesligy: Nedeľňajší program | zdroj: SITA

Po zimnej prestávke sa opäť rozbieha nemecká Bundesliga, ktorá už tento víkend pokračuje kompletným 18. kolom. V piatkovej predohrávke podľahol Bayer Leverkusen na domácom ihrisku lídrovi tabuľky Dortmundu 1:3. Prinášame vám analýzy k ďalším stretnutiam tohto kola, nech sa páči...


Sobota


SV Werder Brémy - TSG Hoffenheim, 15.30

V druhej polovici sezóny sa Brémy musia snažiť napraviť nevydarenú jesennú časť. Kouč Thomas Schaaf povedal: „Nadšenie v tíme je vidno na každom tréningu. Rovnako aj odhodlanie predviesť lepšie výkony. Dúfam, že sa nám v sobotu podarí začať úspešne.“

Stopér domácich, Dominik Schmidt, je mimo hry kvôli natiahnutému stehennému svalu. Tréner Thomas Schaaf v tomto zápase pravdepodobne postaví Arnautovića a Pizarra, ktorý bude hrať na hrote. Nová posila Denni Avdić možno tiež dostane šancu.

Hostia budú hrať prvý zápas s novým trénerom. Stal sa ním Marco Pezzaiuoli. Prehlásil, že pred týmto zápasom „nie je nervózny, ale trochu vzrušený“. K svojim hráčom sa vyjadril, že sú „hladní po dobrých výsledkoch a drú jeden za druhého“.

Hoffenheimu budú chýbať aj Sejad Salihović, Manuel Gulde, Jens Grahl a Chinedu Obasi. Aj David Alaba, ktorý je v Hoffenheime na hosťovaní z Bayernu Mníchov, by sa mohol dočkať svojho debutu. Pre nového trénera je však dôležitá iná otázka: kto bude v bráne? Do zostavy sa vrátila brankárska jednotka Tom Starke, no jeho náhradník Daniel Haas sa ukázal vo veľmi dobrom svetle.

VfB Stuttgart - 1. FSV Mainz 05, 15.30

„Sme veľmi dobre pripravení a vieme, čo nás čaká. Tento zápas bude zaujímavý a nevieme sa ho dočkať“, povedal tréner domácich Bruno Labbadia na tlačovej konferencii pred zápasom.

Po katastrofálnom začiatku sezóny má domáci tím len jedinú ambíciu, a to udržanie sa v najvyššej súťaži. „Zápas proti Mainzu nie je finále, je to jeden zo 17-tich stretnutí, ktoré nás čakajú. Rok 2011 však chceme začať dobre. Pred sebou máme ešte 51 bodov, z ktorých musíme získať minimálne polovicu, aby sme sa udržali v súťaži. A my to aj urobíme.“, sľúbil Labbadia.

Tréner domácich sa zrejme na poslednú chvíľu rozhodne medzi útočníkmi Cacauom a Ciprianom Maricom. Timo Gebhart a Martin Harnik už začali naplno trénovať a možno nastúpia už na tento zápas.

Tréner Mainzu, Thomas Tuchel, sa vracia do mesta, kde začal svoju kariéru trénera. Práve v Stuttgarte začal pri mládežníckych družstvách. Tuchel však do Stuttgartu neprichádza iba spomínať. Rok 2010 s Mainzom ukončil víťazne, preto chce aj v roku 2011 pokračovať rovnakými výsledkami. A hlavne udržať sa pri špičke tabuľky.

Pozrime sa trocha bližšie do zostavy hostí. Bo Svensson bude chýbať niekoľko týždňov, lebo má zapálené koleno. Je to dôsledok zranenia ešte z polovice novembra. Na druhej strane, tréner Tuchel má aj tak stále široký výber.

FC Norimberg - Gladbach, 15.30

Norimberg bol jedným zo skupinky klubov, ktoré mali zimnú prípravu v tureckom meste Belek. Domácemu trénerovi sa to veľmi páčilo, no menej nadšený bol z veľkej maródky vo svojom tíme. V tomto stretnutí mu budú chýbať až 4 hráči základnej zostavy. Sú to Albert Bunjaku, Per Nilsson, Mike Frantz a Ilkay Gündogan.

Hostia sú momentálne na chvoste tabuľky, no tréner Michael Frontzeck vyhlásil: „Tešíme sa na tento zápas.“. Bude sa však musieť zaobísť bez Roela Brouwersa, ktorý musel podstúpiť operáciu kolena. Chýbať bude aj Karim Matmour. Obranca Dante ešte asi tiež nebude kompletne fit.

„Norimberg má zatiaľ dobrú sezónu, no cestujeme tam s dobrým pocitom. Chceme predviesť dobrý výkon a získať za to nejakú odmenu.“ povedal Frontzeck. „Urobíme všetko pre to, aby sme po 34. kole boli stále v Bundeslige.“

FC St. Pauli - SC Freiburg, 15.30

„Ak si dokážeme udržať momentálnu formu, dáme značne viac gólov ako v prvej polovine sezóny a získame aj viac bodov.“ povedal tréner domáceho družstva po úspešnej zimnej príprave. Domácim bude chýbať kapitán Fabio Morena, no vrátia sa Florian Lechner a Markus Thorandt.

Hostia z Freiburgu majú za sebou taktiež úspešnú prípravu. Na rozdiel od mnohých tímov ostali radšej trénovať doma ako ísť do teplejších krajín. „Bolo to to najlepšie rozhodnutie, pretože cestovať ďaleko kvôli tak krátkemu pobytu je podľa mňa zbytočné.“ povedal kormidelník hostí, Robin Dutt.

Freiburg bude musieť nechať doma veľa hráčov. Simon Pouplin, Ömer Toprak, Tommy Bechmann, Pavel Krmas a Daniel Williams sa ešte stále nevrátili do svojej kondície. Kvôli zraneniam budú chýbať aj Stefan Reisinger a Jonathan Jäger.

Wolfsburg - Bayern Mníchov, 15.30

Šampióni posledných dvoch sezón začnú rok 2011 sobotňajším stretnutím vo Wolfsburgu.

Sezóna nezačala pre oba tímy ideálne. Od obidvoch sa totiž čakalo umiestnenie niekde pri vrchole tabuľky. Úradujúci majstri z Mníchova sa však už pomaly dostávajú do správneho rytmu. Vlci sú na rozdiel od Bayernu v tabuľke čoraz nižšie.

Hráči domáceho celku remizovali v posledných šiestich zápasoch. Teraz navyše prišli o služby útočníka Edina Džeka, ktorý prestúpil do Manchestru City. Tréner McClaren to považuje za možnosť pre Grafiteho, aby sa naštartoval a získal pozíciu hrotového útočníka. Kormidelník domácich považuje formáciu 4-3-2-1 za najlepšiu možnosť pre svojich zverencov.

Tréner očakáva od všetkých hráčov maximálnu zodpovednosť, počnúc touto sobotou. Povedal, že Bayern je tím, ktorý je pod tlakom: „Majú za cieľ získať titul ale teraz majú 17-bodovú stratu na lídra tabuľky. Už si nemôžu dovoliť žiadne zaváhanie ak chcú obhájiť titul.“

„Hráči sa už nemôžu dočkať začiatku druhej časti sezóny, dokonca sa to aj mňa vypytovali,“ povedal Louis van Gaal, tréner Bayernu... „a odpovedal som, že áno!“

Najväčším nedočkavcom nie je nik iný, ako Arjen Robben. Holandské eso sa už kompletne uzdravilo a počíta s návratom proti Wolfsburgu: „Možno od začiatku, možno až od polčasu.“

Domácim robí najväčšie starosti to, či sa Diego stihne dať dokopy z prechladnutia. Tréner McClaren však s ním aj s Thomasom Schäferom, ktorý si privodil menšie zranenie na tréningu, počíta.  


Nedeľa


 

Nedeľňajšie zápasy doplníme


 


Ďalšie víkendové analýzy


Primera Division
Premier League