Main Content

NBA: V budúcej sezóne zápasy aj v Londýne či Mexico City

štvrtok, 29. máj 2014 17:05 | Autor: TASR

New York 29. mája (TASR) - Vedenie zámorskej basketbalovej NBA vo štvrtok oznámilo, že dva zápasy základnej časti sa v budúcej sezóne uskutočnia na medzinárodných palubovkách. Predstavitelia ligy tak chcú spropagovať súťaž pred fanúšikmi z rôznych kútov sveta.

Ako informuje agentúra Reuters, hráči Houston Rockets nastúpia proti Minnesote Timberwolves 12. novembra v Mexico City. Milwaukee Bucks sa zase stretne s New York Knicks 15. januára v Londýne. Počas sezóny 2014/2015 sa celkovo sedem predsezónnych a ligových duelov odohrá v zahraničí. Deväť tímov si zmeria sily v šiestich rôznych krajinách.

NBA ešte v apríli oznámilo, že úradujúci šampión Miami Heat bude medzi piatimi tímami, ktoré odohrajú predsezónne zápasy v štyroch krajinách ako súčasť propagácie súťaže vo svete. Heat, Brooklyn Nets, Cleveland Cavaliers, Sacramento Kings a San Antonio Spurs sa predstavia na palubovkách v Brazílii, Číne, Nemecku a Turecku. "Londýn a Mexico City majú jedinečnú kultúru, bohaté športové tradície a zdieľajú veľkú vášeň pre NBA," uviedol komisár NBA Adam Silver.