Main Content

Hokejbal-extra: Nitrianski Rytieri zdolali Skalicu a obhájili titul (2)

nedeľa, 1. jún 2014 12:05 | Autor: TASR

Skalica 1. júna (TASR) - Hokejbalisti HBK Nitrianski Rytieri Nitra sa stali víťazmi extraligy mužov v ročníku 2013/2014, keď v treťom finále play off zdolali HBK hokejmarket Skalica 3:1. V sérii hranej na tri víťazstva triumfovali suverénne 3:0 a už štvrtý rok po sebe vládnu domácej ligovej scéne.

sumár - tretí zápas finále play off extraligy

HBK hokejmarket Skalica – HBK Nitrianski Rytieri Nitra 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Góly: Martinusík – Kučerka, R. Kašša, Hrivnák

/na zápasy: 0:3, HBK Nitrianski Rytieri Nitra sa stali majstrami/

Hlasy po zápase (zdroj: www.hokejbal.sk):

Jozef Vadík, tréner Skalice: "Rozhodli nepremenené šance a individuálne chyby. Moji zverenci si však zaslúžia maximálny obdiv, postúpili sme do finále z piateho miesta po základnej časti a zastavil nás až profesionálny klub z Nitry. Na ďalšiu sezónu doplníme káder o dvoch - troch hráčov a verím, že to bude ešte lepšie. Súperovi blahoželám k titulu, je v správnych rukách."

Richard Mráz, tréner Nitry: "Bol to asi naťažší titul z tých štyroch, ktoré sme získali. Liga je veľmi vyrovnaná a najmä na ihriskách súperov to bolo cítiť. Každý sa chcel na nás vytiahnuť a bolo to o to ťažšie. Práve to nás však motivovalo, aby sme to dokázali opäť."

Róbert Kašša, Nitra: "Sériu rozhodlo naše stopercentné domáce prostredie. V prvom zápase to u nás mohlo dopadnúť všelijako, našťastie sme zápas zvládli. V druhom sa už na Skaličanoch podpísala aj psychika. Za stavu 2:0 sa ide k súperovi vo veľkej pohode. Náš súper však bojoval, dopredu ich navyše hnal výborný fanklub. Nitra je však mužstvo, ktoré stav 2:0 z ruky jednoducho nepustí. Víťaznú hokejku, s ktorou som strelil víťazný gól, mi včera vybral Jožko Stümpel. Tento titul je zaslúžený a momentálne som presvedčený, že bol v drese Nitry môj posledný."

Michal Patinka, Skalica: "Pre nás je aj druhé miesto víťazstvom. Pred sezónou by to isto nikto nečakal. Prehrali sme s najlepším mužstvom na Slovensku, treba Nitre športovo pogratulovať. Vlani sme získali bronz, teraz striebro, treba v tomto trende pokračovať a doplniť to o rok zlatom (úsmev)."

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlasy.